Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Utorak, 03 Kolovoz 2010 10:52

Udruga SRCE - izgradnja objekta

Prva i jedina udruga na području grada Svetog Ivana Zeline koja okuplja djecu i mlade s posebnim potrebama te njihove obitelji, Udruga Srce", osnovana je u lipnju 2005. godine. Od samog osnutka cilj Udruge je pomagati i poticati razvoj djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te doprinijeti njihovoj što boljoj integraciji u lokalnoj sredini pa i šire. Okupljanjem sve većeg broja članova kroz godine rada te iskazanom potrebom provođenja organiziranijeg i stručnijeg rada sa svojim štićenicima „rodila" se želja za osnivanjem poludnevnog i dnevnog boravka za rehabilitaciju, organizirane edukacijske radionice, uključivanje većeg broj stručnjaka, omogućavanje individualnog pristupa svakoj osobi s posebnim potrebama i još mnogo toga...

Uz pomoć Grada Sv. Ivana Zeline darovanjem zemljišta od 1312 m² započelo je ostvarivanje velikog sna o vlastitom prostoru Udruge i njenih članova. Izrada projektne dokumentacije, ishođenje dozvola za izgradnju, pronalaženje izvođača radova, materijala za izgradnju te prikupljanje novčanih i materijalnih sredstava za izgradnju Centra za poludnevni boravak samo su neke od aktivnosti koje su prethodile polaganju kamena temeljca, 24. lipnja ove godine, čime je i službeno započela izgradnja Centra.

Mjesec i pol nakon polaganja kamena temeljca, na gradilištu u Ulici hrvatskih branitelja u Sv.Ivanu Zelini, već se naziru obrisi budućeg Centra, izgrađeni su temelji te započelo dizanje zidova.

Ukupna vrijednost izgradnje Centar veličine 400 m² procijenjena je na cca 2.500.000,00 kuna, a do sada su prikupljena financijska sredstva za izgradnju roh bau sistema. Sredstva su prikupljena putem različitih organiziranih događanja te donacijama građana i poduzetnika, financijskom pomoći Zagrebačke županije i Grada S.Ivana Zeline, te putem poziva na humanitarni telefon 060-90-23 koji je aktiviran do 15.09.2010. godine.

Udruga „Srce" zahvaljuje svima koji na bilo koji način potpomažu rad Udruge i ostvarenje ovog velikog i značajnog projekta.

Pročitano 3529 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija