Srijeda, 05 Lipanj 2019 14:41

Oprez kod spaljivanja korova!

Mole se građani da prilikom radova na otvorenom koji uključuju i spaljivanje korova, budu izrazito oprezni te da spaljivanje korova vrše sukladno Odluci o uvjetima i načinu spaljivanja korova, trava, raslinja i drugog otpadnog materijala biljnog podrijetla.

Kako je započela sezona radova na poljoprivrednim površinama koji često uključuju spaljivanje korova nerijetko dolazi do nastajanja požara.

Odlukom o uvjetima i načinu spaljivanja korova, trava, raslinja i drugog otpadnog materijala biljnog podrijetla, koju je donijelo Gradsko vijeće određene su mjere kako treba spaljivati korov, ali i kaznene odredbe u slučaju spaljivanja suprotnom odredbama Odluke.

Spomenuta Odluka između ostalog propisuje da su izvršitelji spaljivanja dužni prije početka spaljivanja, obavijestiti najbližu vatrogasnu postrojbu i lovnu jedinicu na čijem području vrše spaljivanje. Mjesto spaljivanja se ne smije napustiti dok se sa sigurnošću ne utvrdi da je vatra u potpunosti ugašena.

Spaljivanje većih količina korova, trava, raslinja i drugog otpadnog materijala biljnog podrijetla na poljoprivrednim i ostalim površinama može se izvršiti samo uz prethodno odobrenje MUP-a, Policijske uprave Zagrebačke, PP Sveti Ivan Zelina. Nakon pribavljenog odobrenja za obavljanje spaljivanja, izvršitelji spaljivanja dužni su o vremenu i mjestu spaljivanja obavijestiti najbližu vatrogasnu postrojbu, koja djeluje na području gdje će se obavljati spaljivanje i to najkasnije 48 sati prije početka spaljivanja.

Pročitano 1011 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija