Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 11:47

Više od 100 konjanika i 20 konjskih zaprega na 3. Međunarodnoj svetoivanjskoj konjičkoj reviji

U nedjelju 23. rujna u Svetom Ivanu Zelini održana je 3. Međunarodna svetoivanjska konjička revija.

U svečanom mimohodu kroz grad sudjelovali su Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Marinka Zubčić, direktorica Turističke zajednice grada, Mladen Houška, ravnatelj Muzeja Sveti Ivan Zelina, Erika Bujanović iz Konjičkog kluba Zelingrad i ostali sudionici konjičke revije.

U raznim natjecateljskim igrama sudjelovalo je više od stotinu natjecatelja koji su se takmičili sa svojim kolima, kočijama ili kao jahači. Uz domaće, Sveti Ivan Zelinu posjetili su sudionici iz različitih klubova i udruga iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Najviše pažnje plijenila su natjecanja. Najprije su održana natjecanja kočija i zaprega, a potom su se jahači natjecali u nekoliko disciplina: „Mijenjam konja, timska igra, 3 jahača, 1 konj“, „Brzi i žestoki – igra spretnosti i brzine“, „Tko prvi, njegova djevojka“, „Lov vještica“, „Drveni konj, timska igra, 4 jahača“.

Posjetitelji su, osim u atraktivnom programu, mogli uživati u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi, okušati se u šetnji na konjima, vožnji u kočijama i drugim zabavnim igrama.

Treću godinu zaredom Sveti Ivan Zelina domaćin je Međunarodne svetoivanjske konjičke revije, koja svake godine okuplja više od 100 konja i konjanika, 20 kočija i zaprega iz različitih krajeva sjeverozapadne Hrvatske, ali i šire.

Događanje organizira Konjički klub Zelingrad uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline te uz potporu Grada Sveti Ivan Zelina i Zagrebačke županije.

Pročitano 1820 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija