Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Četvrtak, 23 Prosinac 2010 13:57

Marijanski hodočasnički put

U utorak, 21.12.2010. godine, u Sv. Ivanu Zelini održana je koordinacija projektnih partnera Marijanskog hodočasničkog puta koji je sufinanciran iz predpristupnog fonda EU IPA SLO-HR.

Na sastanku je bilo razgovora o ucrtavanju trasa u Hrvatskoj i Sloveniji čija duljina iznosi više od 700 kilometara. Nadalje, dogovorena je izrada hodočasničkog vodiča koji će objediniti sve trase sa važnijim lokalitetima na svakom području. Izraditi će se i karta hodočasničkih putova koja će poslužiti svim hodočasnicima, planinarima kao i rekreativcima u boljem snalaženju na ovim područjima. U pripremi je izrada smeđe signalizacije kojom će se obilježiti trase, zatim postavljanje info ploča na važnijim lokalitetima, a također, priprema se izrada odmorišta.

Kraj projekta planiran je za rujan 2011. godine, pa se ovi zimski dane koriste za pripremu dokumentacije i dogovore za realizaciju.

U Sv. Ivan Zelinu su došli predstavnici TZ općine Marija Bistrica, TZ Krapinsko-zagorske županije, RISO instituta, Kozjanskog parka i Parka prirode Medvednica.

Pročitano 2868 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija