• Katastarska izmjera na području Grada Svetog Ivana Zeline

    Katastarska izmjera na području Grada Svetog Ivana Zeline

  • MALI ZELINSKI PLAC-izaberite OPG i naručite

    MALI ZELINSKI PLAC-izaberite OPG i naručite

  • Energetska i cjelovita obnova zgrade Muzeja Sveti Ivan Zelina

    Energetska i cjelovita obnova zgrade Muzeja Sveti Ivan Zelina

  • Godišnji izvještaj 2023.

    Godišnji izvještaj 2023.

  • Besplatne pripreme za državnu maturu

    Besplatne pripreme za državnu maturu

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Srijeda, 28 Veljača 2018 09:07

Svečano otvoren novi elektro laboratorij

U Srednjoj školi Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini održana je svečanost otvorenja novopremljenog elektro laboratorija za izvođenje vježbi iz predmeta s područja elektrotehnike, koji je u siječnju 2018. godine započeo s radom, a u cijelosti je financiran sredstvima Zagrebačke županije.


Otvorenju su prisustvovali Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije, Mirela Katalenac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, Marija Sesvečan, predstavnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Miroslav Antolčić, voditelj Međužupanijskog stručnog vijeća elektrotehnike i računalstva, Jadranka Bakula i Borislav Lučić iz Srednje strukovne škole Velika Gorica, Franjo Faltak, kapelan župe sv. Ivana krstitelja, predstavnici upravnih odjela grada Svetog Ivana Zeline, Savjetodavne službe i Udruge proizvođača marke vina Kraljevina, predstavnici susjednih osnovnih škola, Božidar Pecak, prvi ravnatelj škole te gospodin Tokić, dugogodišnji tajnik, članovi Školskog odbora, predstavnici tvrtki Model-Educa i Ekodren koje su opremale školski novi elektro laboratorij, zelinski obrtnici i predstavnici privatnih tvrtki.

„Specijalizirane su učionice nezaobilazan dio realizacije nastavnog plana i programa u trogodišnjim i četverogodišnjim strukovnim školama, a izvođenjem vježbi u novoopremljenom laboratoriju učenicima će se omogućiti stjecanje praktičnih znanja, a posljedično i veća konkurentnost na tržištu rada. Jednako je tako važna i oprema kupljena za potrebe obrazovanja učenika prema nastavnom planu i programu zanimanja poljoprivredni tehničar – opći, kao i prema novom strukovnom kurikulu za stjecanje kvalifikacije agrotehničar, kojeg uvodimo sljedeće školske godine,“ - istaknula je Martina Zerec, v.d. ravnatelja Srednje škole i ujedno zahvalila Zagrebačkoj županiji, zahvaljujući kojoj je Škola dobila sredstva u iznosu od oko 330.000,00 kn, kojima je u cijelosti opremljen novi elektro laboratorij.


Martina Zerec zahvalila je i kolegama i kolegicama bez čijeg volonterskog angažmana Škola ne bi ishodila sredstva u iznosu od oko 200.000,00 kuna na natječaju Ministarstva poljoprivrede. Zahvalila je i predstavnicima zelinskih obrtnika i privatnih tvrtki, bez čijeg partnerstva i uključenosti ne bi bilo moguće provoditi učenje temeljeno na radu, a samim time ni realizirati ciljeve strukovnih kurikuluma.

„U nadi da ćemo i dalje jačati partnerske odnose sa svim relevantnim institucijama, od Zagrebačke županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, preko Grada Svetog Ivana Zeline i lokalne zajednice do privatnih tvrtki, malih obrtnika i poduzetnika, još vas jednom srdačno pozdravljam i iskreno zahvaljujem na podršci koju ste svojim dolaskom iskazali našoj školi i strukovnom obrazovanju,“ - zaključila je Zerec.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Hrvoje Košćec, koji je naglasio da će Grad Sveti Ivan Zelina nastaviti sa suradnjom sa Srednjom školom, za koju smatra da izvrsno radi svoj posao.

„Naša Srednja škola dokaz je da se iz godine u godinu može raditi sve bolje i bolje. Prije dvije godine započeo je projekt plastenika, a danas je već škola opremljena novim elektro laboratorijem. Drago mi je što su to i naši obrtnici prepoznali. Mislim da je ovo zaista vrijedno za našu školu i učenike. Vrlo visok postotak učenika koji upisuju zelinsku školu upisuju se na željeni fakultet, " - istaknuo je gradonačelnik Košćec.

Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije kazao je da mu je drago što je škola opremljena novim elektro laboratorijem, zahvaljujući kojem će učenici imati bolje uvjete za rad i učenje, a kasnije lakše moći konkurirati na tržištu rada. Jednako tako, drago mu je što škola razmišlja proaktivno, a svi projekti koje ima ili koje planira imati hvale su vrijedni.

Svečanost otvorenja organizirana je s ciljem promocije strukovnog školstva u sektoru elektrotehnike i računalstva, kao i u sektoru poljoprivrede, čime bi škola bila na tragu europskih trendova u naglašavanju važnosti strukovnih zanimanja.

Pročitano 3181 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija