Četvrtak, 21 Rujan 2023 14:26

Veći iznos sufinaciranja za smještaj djece u dječjim vrtićima

Ponovo je povećan iznos sufinanciranja programa predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjim vrtićima kojima Grad Sveti Ivan Zelina nije osnivač.

Nakon što je Grad pošle godine u kolovozu povećao iznos sufinaciranja smještaja djece u dječjim vrtićima drugih osnivača, od 1. listopada ove godine taj iznos će se ponovo povećati.

Tako će prema novoj Odluci o sufinanciranju programa predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjim vrtićima kojima Grad Sveti Ivan Zelina nije osnivač sufinaciranje za jedno (prvo) dijete smješteno u vrtić biti povećano sa 160,00 eura na 230,00 eura, za drugo dijete sa 166,00 eura na 240,00 eura, a za treće i svako sljedeće dijete sa 192,00 eura na 280,00 eura. Za djecu samohranih roditelja iznos sufinaciranja sa 173,00 eura bit će povećan na 260,00 eura.

Novom Odlukom povećan je i iznos sufinanciranja predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu s teškoćama, s prijašnjih 212,00 eura na 305,00 eura.

Grad Sveti Ivan Zelina ovu vrstu sufinaciranja trenutno provodi za 173 djece s područja grada, a koji su smješteni u 8 privatnih i 5 javnih vrtića izvan područja grada te privatni vrtić Tintilinić koji djeluje na području grada.

Grad Sveti Ivan Zelina kao i većina hrvatskih gradova posljednjih godina suočen je sa sve većim potrebama za smještajem djece u dječje vrtiće i stoga se sustavno radi na mjerama kojima bi se osigurala mjesta u vrtićima za što veći broj djece. Na ovaj način će se olakšati odluka o izboru drugih dječjih vrtića roditeljima koji su iskazali interes za upis u gradski dječji vrtić, a koji na žalost nije ostvaren zbog popunjenih kapaciteta kao i onima kojima je radi zaposlenja jednostavnije voditi svoju djecu u vrtiće izvan područja grada.

Kvalitetan i dostupan sustav brige o djeci rane i predškolske dobi od iznimne je važnosti za razvoj svakog djeteta, ali i neophodna usluga za zaposlene roditelje. Iz tog razloga Grad Sveti Ivan Zelina s nestrpljenjem očekuje završetak izrade projektno tehničke dokumentacije i ostalih potrebnih procedura kako bi započela izgradnja novog dječjeg vrtića koja se planira iduće godine.

 

Pročitano 961 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija