Ponedjeljak, 03 Srpanj 2023 07:45

Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije!

Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije ove je godine svečano i dostojanstvno obilježen u našem Gradu, u subotu 1. srpnja.

 

Županijska skupština Zagrebačke županije u ožujku 2013. godine proglasila je 27. lipnja - Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Naime, 27. lipnja 1991. godine na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde koja je tada počela djelovati na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu.

 

Počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu odana je kod Središnjeg križa i spomenika na gradskom groblju, a sveta misa služena je u Župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja.

 

Središnja svečanost održana je u Sportsko-rekreacijskom centru, na kojoj su  se okupili branitelji te njihove obitelji i prijatelje, a njihov dan čestitali su im potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, saborski zastupnik Ante Deur, zamjenik župana Ervin Kolarec te gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

 

Prigodan glazbeni program izveo je zbor Gradske udruge umirovljenika Sveti Ivan Zelina.

 

Čast nam je i zadovoljstvo što smo ove godine dobili priliku biti grad domaćin svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

Pročitano 386 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija