Ponedjeljak, 15 Svibanj 2023 09:30

Započinje prijava štete nastale uslijed prirodne nepogode - poplave

Župan Zagrebačke županije proglasio je prirodnu nepogodu – POPLAVA za područje Grada Svetog Ivana Zeline. Prijave šteta od prirodne nepogode na poljoprivrednim kulturama te stambenim, gospodarskim i ostalim objektima zaprimaju se od 16. svibnja do zaključno 26. svibnja 2023. godine u vremenu od 08,00 do 14,00 sati

 u Svetom Ivanu Zelini, zgrada Gradske uprave, soba 41 ili mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijave se podnose na OBRASCU 1 za poljoprivredne kulture, odnosno na OBRASCU PN za štetu na stambenim, gospodarskim i ostalim objektima i infrastrukturi.
Uz prijavu obavezno treba priložiti presliku posjedovnog lista ili Zahtjev za poticaj za 2023. godinu ili Zapisnik o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta – Arkod.

Važno: - Obiteljska gospodarstva koja su osigurala svoje usjeve i nasade u nekoj od osiguravajućih kuća, kod prijave šteta trebaju to naglasiti;
- Šteta se prijavljuje na poljoprivrednim kulturama čija površina iznosi najmanje 100 m²
- Prijavitelj štete mora imati otvoren OPG (Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo) i navesti broj MIBPG (jedinstveni matični identifikacijski broj poljoprivrednog gospodarstva)
- Za građevinske objekte potrebno je priložiti dokaz da je građevina postojeća u smislu odredbi Zakona o gradnji (Građevinska dozvola, rješenje o izvedenom stanju….)
- šteta na prijavljenoj imovini mora biti najmanje 30%.

Molimo građane Grada Svetog Ivana Zeline da se odazovu i prijave štete na svojoj imovini kako bi se mogao obaviti što precizniji uvid u nastale štete.

OBRAZAC 1

OBRAZAC PN

Pročitano 2867 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija