Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Utorak, 01 Veljača 2011 09:02

Certificirane profesionalne dadilje

Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije u suradnji sa HZZ-om - Područnom službom Zagreb predstavila je projekt “Certificirane profesionalne dadilje na tržištu rada Zagrebačke županije”. Projekt je dio IV. Komponente IPA programa - “Razvoj ljudskih potencijala”, a financijski ga je podržala i Zagrebačka županija.

Vrijednost projekta iznosi 941.457,98 kuna, a Europska unija osigurala je 83,74 posto potrebnog iznosa. Partneri projekta, uz HZZ-o su i pučka otvorena učilišta Samobor, Velika Gorica i Ivanić-Grad, u kojima će se žene educirati za posao dadilje. U projekt će biti uključeno 60 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 40 godina, a prednost će imati samohrane majke.

Očekuje se da će kroz 157 nastavnih sati u pučkim otvorenim učilištima te 250 sati prakse u dječjim vrtićima minimalno 30 žena uspješno završiti obrazovanje te položiti završna testiranja. Polaznice koje završe obrazovanje dobit će uvjerenje o stručnoj osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu te omogućuje otvaranje obrta za čuvanje djece  - tzv. samozapošljavanje.

Nezaposlene žene koje žele sudjelovati u projektu mogu se javiti savjetnicima za zapošljavanje u ispostavama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područne službe Zagreb u Dugom Selu, Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Velikoj Gorici, Vrbovcu i Zaprešiću. Testiranje će trajati tijekom veljače, a sam proces obrazovanja započet će u ožujku i trajat će punih šest mjeseci.

Sve informacije o projektu možete dobiti na broj telefona 01/2060-650 (HZZ, ispostava Sv. Ivan Zelina).

www.zagrebacka-zupanija.hr

Pročitano 3435 puta
Više u ovoj kategoriji: « Blagdan Sv. Vinka E-bilten »

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija