Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Petak, 24 Rujan 2010 08:44

HZZ - "Program javnih radova"

Grad Sveti Ivan Zelina se uključio u projekt Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom „Program javnih radova". Ovaj program je mjera zapošljavanja koje su inicijatori i izvršitelji jedinice lokalne samouprave i institucije u njihovu vlasništvu, nevladine udruge i druge institucije. Temelji se na društveno korisnom radu i mora biti neprofitan i nekonkurentan postojećem gospodarstvu u tom području. Sredstva za plaće i troškove prijevoza, te liječnički pregled osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje, a materijalna sredstva za rad, odnosno opremu i sredstva rada, osigurava inicijator i izvođač programa.

Program „UREDIMO NAŠ GRAD" koji će se provoditi na području Grada Sv. Ivana Zeline, obuhvaća radove na održavanju javnih površina grada. Putem ovog projekta zaposleno je 4 radnika na razdoblje od 6 mjeseci.

Zapošljavanje u programima javnih radova pod nazivom „UREDIMO NAŠ GRAD" aktivna je mjera kojoj je cilj, društveno korisnim radom, povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba, afirmirati njihovu socijalnu uključenost i ublažiti socijalne posljedice njihove nezaposlenosti, uz potporu jedinica lokalne samouprave i institucija u njihovu vlasništvu, kao i nevladinih udruga.

Ciljana skupina su dugotrajno nezaposlene osobe, bez obzira na dob, razinu obrazovanja i prethodno radno iskustvo, uz uvjet da su najmanje 36 mjeseci u evidenciji nezaposlenih osoba da HZZ plaća punu visinu plaće za radnike, ili duže od 12 mjeseci u evidenciji nezaposlenih osoba da Grad Sveti Ivan Zelina sudjeluje u subvenciji za plaće u iznosu od 25%.

Pročitano 2527 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina