Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Petak, 14 Prosinac 2012 10:34

PUZ - Akcija "Mir i dobro"

Policijska postaja Sveti Ivan Zelina, Policijske uprave zagrebačke provodi zadaće iz akcije "Mir i Dobro" u sklopu čega će provoditi zadaće u svezi sprečavanja zlouporabe prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava. Cilj akcije je osiguranje mirnog i dostojanstvenog obilježavanja božićnih blagdana i Nove godine, stoga se građani pozivaju da ne koriste pirotehnička sredstva, a osobito vatreno oru je protivno Zakonskim odredbama, jer pucnjava i eksplozije nisu dio blagdanskog ugođaja. Posebice upozoravamo na dosljedno provođenje zakonskih propisa iz Zakona o eksplozivnim tvarima, pri čemu se pirotehnička sredstva za zabavu dijele u 3 razreda, te razrede T1 I P1:

Vrste pirotehničkih sredstava:

Pirotehnička sredstva I. razreda

- pirotehničke igračke: bengalske šibice, pucajuće šibice, pucajući ulošci za cigarete, amorces za dječje pištolje, naboji za dječje pištolje, konfeti-bombice, pucajući ulošci za cigarete, žabice, čepovi i vrpce, pasje bombice, pucajući, šibice sa zlatnom i srebrnom kišom, naboji koji eksplodiraju pod nogama, male petarde te drugi slični proizvodi,

Pirotehnička sredstva II. razreda

- petarde, žabice, konfeti za sobnu uporabu, manje rakete i drugi sl. proizvodi,

Pirotehnička sredstva III. razreda

- rakete, fontane, vatrometne kutije, vodopadi, redenici, petarde s bljeskom, rimske svijeće i drugi sl. proizvodi,

Prodaja i uporaba pirotehničkih sredstava:

a) pirotehnička sredstva I. razreda mogu se prodavati u maloprodaji tijekom cijele godine u prodavaonicama i kioscima osobama starijim od 14 godina.

b) pirotehnička sredstva II. i III. T1 I P1 razreda mogu se prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja i to u maloprodaji samo u prodavaonicama oružja i streljiva, ili u prodavaonicama koje imaju odobrenje za maloprodaju pirotehničkih sredstava osobama starijim od 18 godina. 

Pročitano 1787 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija