Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Ponedjeljak, 06 Veljača 2012 12:29

Socijalno poduzetništvo i socijalno zadrugarstvo

U petak, 3. veljače 2012. godine u Gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini, održana je javna prezentacija socijalne zadruge. Prezentaciju su održale predstavnice Hrvatskog saveza zadruga: Vedrana Stecca, predsjednica te Dobrila Jerković i Ilda Stanojević, stručne suradnice Saveza. Na prezentaciji koja je bila u organizaciji Udruge Srce, prisustvovali su gradski čelnici, Vlado Žigrović, gradonačelnik i Filip Ćurko, zamjenik gradonačelnika, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Sveti Ivan Zelina; Alma Mašić–Biljan te članovi i djelatnici Udruge Srce.

Uvodne riječi uputila je predsjednica Udruge, Đurđa Penava, riječi dobrodošlice gradonačelnik Vlado Žigrović, a općenito o socijalnom poduzetništvu i socijalnim zadrugama, kao uvod u stručnu prezentaciju gostiju, zamjenik gradonačelnika Filip Ćurko. Socijalno poduzetništvo danas se ubrzano razvija i privlači sve veću pozornost u različitim sektorima, a socijalno zadrugarstvo je dobar model pri zapošljavanju osoba smanjene radne sposobnosti. Socijalna zadruga oblik je komercijalne djelatnosti s prvenstveno socijalnim socijalnim ciljevima čija se dobit ili viškovi ponovo ulažu za tu socijalnu svrhu tj poslovanje socijalne zadruge ili pokriće troškova udruge. Obzirom na veliki rast članstva i aktivnosti Udruge „SRCE“, od velikog je interesa pronaći nove modele djelomičnog samofinanciranja u svrhu samoodrživosti.

Prezentacija je ukratko dala osnovne pojmove zadrugarstva i zadružnog povezivanja, a detaljnije upute o socijalnim zadrugama dogovorene su za idući susret.
Pročitano 2971 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina