Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Petak, 15 Srpanj 2011 07:24

Proslavljen Dan Zagrebačke županije

Svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije u prigodi obilježavanja Dana županije održana je u hotelu International.

Sjednici je prisustvovao predsjednik RH Ivo Josipović, potpredsjednik Vlade RH Božidar Pankretić, ministar gospodarstva rad i poduzetništva Đuro Popijač, ministar turizma Damir Bajs te mnogi drugi uzvanici i prijatelji županije. Inače, Dan Zagrebačke županije je 17. srpnja.

Na svečanoj sjednici podijeljene su posebne povelje, nagrade i priznanja. Počasnom građankom Zagrebačke županije posmrtno proglašena je operna diva iz Vezišća, Milka Trnina, dok je nagradu za životno djelo dobio aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić iz Svetog Ivana Zeline.

Županijske nagrade za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena su tvrtci AGRO PROMES d.o.o. iz Svetog Ivana Zeline i Ivanu Leščiću, vlasniku obrta „Liktin“ iz Preseke. Bc Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja d.d. iz Rugvice i Milan Ermacora, vlasnik obrta „Ermacora“ iz Zaprešića dobitnici su ovogodišnje nagrade za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu. Povelje Zagrebačke županije dodijeljene su Anđeli Cirkveni iz Pušće, Krešimiru Guliću iz Bistre, Krunoslavu Markovinoviću iz Svete Nedelje, te Ivici Šafariću – Ninji iz Dugog Sela.

Ove godine po prvi put župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan dodijelili su i zahvalnice i diplome. Tako je Kožić zahvalnicu dodijelio Autoklubu Jastrebarsko i Ivki Serdar, vlasnici obrta „Ivančica“, dok je diplomu dobila umirovljena je ravnateljica i nastavnica matematike i fizike u OŠ Gradec MarijaPločkinjić. Mikuljan je zahvalnicu dodijelio Bruni Pajuru, učeniku 7. razreda I. Osnovne škole Vrbovec i član Hrvačkog kluba PIK Vrbovec iz Vrbovca, a diplome Ogranaku Matice hrvatske Pokupsko te Pučkom otvorenom učilištu Dugo Selo.

www.zagrebacka-zupanija.hr

Pročitano 2027 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija