Srijeda, 13 Svibanj 2020 09:03

Otvara se gradilište kružnog toka u centru Grada

Nakon višegodišnjeg truda i rješavanja brojnih prepreka sa ciljem ishođenja svih potrebnih dozvola, konačno kreću i radovi na izgradnji kružnog toka u centru Grada.

Održan je sastanak svih učesnika na projektu, Hrvatskih cesta, izvođača radova tvrtke P.G.P d.o.o. iz Zagreba, nadzora i gradonačelnika vezan uz početak radova na rekonstrukciji raskrižja, odnosno izgradnji kružnog toka u centru.
Izvođač radova dobio je odobrenje za privremenu regulaciju prometa tako da radovi mogu početi.
Prema projektnom rješenju, u FAZI 1 predviđeni su radovi na dijelu nogostupa i spoja Bocakove ulice na DC3.
S obzirom da se radovi odvijaju u neposrednoj zoni utjecaja na DC3, projektom je predviđeno postavljanje prometne signalizacije za pravovremeno obavještavanje sudionika u prometu o nailasku na zonu radova. Pojedini znakovi postavljeni u FAZI 1 nastavit će se koristiti u narednim fazama privremene regulacije prometa.

Projektnim rješenjem predviđeno je izmještanje prometnih traka na Trgu Ante Starčevića i postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije kako bi se omogućio nesmetan pristup u dio grada sjeverno od Bocakove ulice.
S obzirom na značaj ceste u prometnoj mreži, za cijelo vrijeme radova osigurat će se prometovanje vozila. U slučaju nastanka gužvi vršit će se ručna regulacija prometa.

Od srijede 13. svibnja započet će aktivnosti na pripremi gradilišta te postavljanju građevinske ograde. Zaključno sa subotom, u potpunosti će biti zatvoreno parkiralište u cijeloj zoni radova.
Planirani rok za izvođenje radova je 4 mjeseca.

 

Pročitano 2291 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija