Petak, 08 Studeni 2019 11:18

U tijeku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji javne rasvjete

U tijeku su radovi ne rekonstrukciji i modernizaciji postojeće javne rasvjete u sklopu projekta NEWLIGHT.

U 62 naselja s područja grada Svetog Ivana Zeline postojeća javna rasvjeta zamjenjuje se novim energetski učinkovitim LED svjetiljkama čime će se ostvariti znatna ušteda energije i smanjenje troškova.

Uslugu modernizacije i rekonstrukcije sustava javne rasvjete Grada Svetog Ivana Zeline provodi tvrtka PETROL d.o.o. koja osim što vrši radove na demontaži i montaži novih svjetiljki, sljedećih 10 godina održavati će i cjelokupni sustav javne rasvjete.

Projekt se financira putem ESCO modela, što konkretno znači da se Grad Sveti Ivan Zelina neće kreditno zaduživati već će se cijela investicija plaćati iz uštede energije koja će se ostvariti kroz novu štedljivu LED rasvjetu. O isplativosti cijelog projekta najviše govori činjenica da će unatoč cijeloj modernizaciji u proračunu Grada Svetog Ivana Zeline ostati razlika od oko 750.000,00 kn s PDV-om godišnje što ukupno za ugovoreni period od 10 godina iznosi 7,5 milijuna kuna uštede.

Planirani zvršetak radova je kraj godine od kada će i krenuti nova regulacija rada sustava javne rasvjete na način da će svjetiljke svijetliti cijelu noć.

Ovim projektom Grad Sveti Ivan Zelina dobiva ekonomičnu javnu rasvjetu, povećava komfor korisnicima javnih površina, osigurava veću prometnu i opću sigurnost, te na dugi rok smanjuje potrošnju energije, svjetlosno onečišćenje i emisije onečišćivača.

Pročitano 332 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina