Petak, 18 Listopad 2019 14:49

Predstavljanje knjige: Jesi online?

Spisateljica i vrsna komičarka Marijana Perinić predstaviti će svoju knjigu "Jesi online?" u Gradskoj knjižnici, u utorak, 22. listopada 2019. godine s početkom u 18,00 sati.

Jesi online? je roman o pet ženskih sudbina u hrvatskoj metropoli. Svaka je posebna na svoj način i svaka iza sebe ima svoju žensku priču. Životni problemi prijateljica u njihovim srednjim i kasnim tridesetima su i više nego ozbiljni, ali su napisani na komičan, autoironičan i živahan način, koji nipošto ne opterećuje čitatelja, zbog čega se između redaka ne iščitava patetika i drama, iako bi bila moguća zbog ozbiljnosti i dubine njihovih problema, već se događaji proživljavaju i prihvaćaju onako kako to vrlo četo u stvarnosti bude – hrabro i borbeno, uz neizostavan smijeh i prijateljsko rame za plakanje.

Roman je pisan u formi dopisivanja posredstvom mobilnih aplikacija (Facebook, WhatsAPP, Viber, Skype, Gmail, poslovni mail...).

Marijana Perinić rođena je 8.8.1978. u Šibeniku. Trenutno radi kao stand-up komičarka, imitatorica, spisateljica, voditeljica, menadžerica i turistički vodič. Iza sebe ima više od 400 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Pokrenula je prvi tematski stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima Štiklom u mozak, loptom u dupe, koji već godinama bilježi izvanredan uspjeh. Pokrenula je, organizira i vodi književne večeri pod nazivom Ženska priča, na kojima već treću godinu zaredom ugošćuje uspješne hrvatske autorice lijepe književnosti, beletristike i publicistike te umjetnice iz drugih umjetničkih područja. Vrhunac ljubavi prema pisanju i stand-up komediji njezin je prvijenac – zbirka kratkih priča sa stand-up comedy nastupa Gore ne može. Budući da je knjiga Gore ne može bila prva tog žanra u Hrvatskoj, zabilježila je velik interes medija i publike, a Marijana uspjeh ponavlja i sljedećim knjigama, romanima Šaka suza, Vrića smija i Jesi online?

Pročitano 1335 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija