Petak, 11 Listopad 2019 12:30

22. Zelinska kestenijada

Tradicionalna 22. Zelinska kestenijada održati će se u nedjelju,13. listopada 2019. godine s početkom od 9:00 sati na Kladešćici.

Na Kladešćicu možete doći pješice, na biciklu ili automobilom.

Već tradicionalno, Klub „SIC“ organizira biciklijadu na Kladeščicu, a udruga „Fit Forma“ pješačenje.
Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking), te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.

Gljivarska udruga „Amanita“ organizira izložbu gljiva uz prezentaciju i edukaciju o vrstama pojedinih gljiva s naših šumskih područja.

Lovačko društvo “Srndać“ u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11,00 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14,00 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači.

Moto i off road klub Zelina organizira druženje s posjetiteljima uz pečene kestene.

Pivovara Crafter's iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta.

Humanitarna Udruga Ruka Prigorska prodavati će svoje radove na štandu.

Društvo „Naša djeca“ Sv. Ivan Zelina promovirat će rad udruge uz prigodnu prodaju svojih proizvoda uz društvene igre za djecu i oslikavanje lica.

I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena.

Uz pečene kestene očekuje Vas bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, kotlovina, roštilj, kolači od kestena, a za zabavu će se pobrinuti TS Pajdaši.
Djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku.

Pozivamo Vas da u što većem broju dođete pješice ili na biciklima kako bi kroz rekreaciju vaš boravak u prirodi bio još ljepši.

One koji ipak idu motornim vozilima molimo da ne idu od 10.30-12.00 sati kako bi naše organizirane skupine rekreativaca koji kreću u 10.00 sati sa Trga Ante Starčevića nesmetano stigle na vrh Kladešćice.

Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika biti će zatvorena za sva vozila 09.00-16.00 sati.

Zabavite se na sve tri lokacije na vrhu Zelinske gore! Vidimo se!

Pročitano 4112 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina