Četvrtak, 03 Listopad 2019 17:22

Održana 8. Zelinska pješadijada i druženje sa srodnim udrugama

U petak 27. 09. 2019. održana je tradicionalna osma po redu Zelinska pješadijada Udruge Srce.

Cilj pješadijade je potaknuti građane na fizičku aktivnost i kretanje te ukazati na arhitektonske barijere s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom u Svetom Ivanu Zelini.

Svi sudionici ovogodišnje pješadijade okupili su se u jutarnjim satima u Šulincu gdje su nas ljubazno dočekali naši dragi prijatelji iz Doma za odrasle osobe Skupnjak. Na početku sve okupljene su pozdravili predsjednica Udruge Srce Đurđa Penava i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Koščec. Uz pratnju djelatnika policijske uprave Sveti Ivan Zelina svi sudionici pješadijade krenuli su rutom od doma Skupnjak do Novog Mjesta gdje je u domu DVD-a Udruga Srce održala tradicionalno druženje sa srodnim i prijateljskim udrugama, koje su se ove godine odazvale u najvećem broju do sada, a to su: „Ludbreško sunce“, „Sunce“- Novi Marof, „Mali princ“- Đurđevac, „Latice“- Koprivnica, „Sveta Ana“- Lobor, OSIT – Bjelovar, Udruga tjelesnih invalida – Sisak, te iz Križevaca – UIK i „Maslačak“.

Po dolasku u Novo Mjesto uslijedilo je uzbudljivo natjecanje u raznim igrama, kao što su prelazak poligona, bela, kuglanje i društvene igre. Nakon zajedničkog ručka uživali smo u prekrasnoj prirodi, nogometu, košarci te pjesmi i plesu uz lijepu i veselu glazbu.

Udruga Srce najljepše zahvaljuje sponzorima ovog događaja, Turističkoj zajednici Sv. Ivana Zeline, medijskom pokrovitelju Prigorju Hr, gospodinu Frani Ožboltu koji je fotografirajući dronom iz zraka zabilježio ovaj događaj, pekarni Kralj na ukusnim pecivima, te obitelji Coljak koji su bili naši dragi domaćini u društvenom domu u Novom Mjestu.

Svi smo uživali u ovom druženju i s radošću iščekujemo novo druženje i devetu Zelinsku pješadijadu Udruge Srce.

Članak pripremio Tomislav Nedelić, član Udruge Srce.

Pročitano 492 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija