Četvrtak, 04 Srpanj 2019 07:10

Ljetovanje u Kampu mladih Hrvatskog crvenog križa u Selcu

Gradsko društvo Crvenog križa Sv. Ivan Zelina i ove godine organizira ljetovanje za djecu od 9 do 12 godina u Kampu mladih Hrvatskog Crvenog križa u Selcu.

Na 8 dnevno ljetovanje u Selce od nedjelje, 07. srpnja do nedjelje, 14. srpnja odlazi grupa od 96 djece u iz Sv. Ivana Zeline i Bedenice uz pratnju 8 stručnih voditelja.

Gradsko društvo Crvenog križa Sv. Ivan Zelina već punih 20 godina provodi projekt "Kamp mladih Crvenog križa - Selce" za koji su sredstva osigurana putem projekta "Solidarnost na djelu".

"Kamp mladih Crvenog križa - Selce" obiluje edukativnim i zabavnim sadržajima od kojih je važno izdvojiti školu plivanja budući da je velik dio djece polaznika neplivača dok plivači kroz školu plivanja mogu usavršiti svoje vještine.

Jedan od posebnih doživljaja je i smještaj u bungalovima s nekoliko ležaja o kojima djeca sama brinu, a za to su ocijenjeni i nagrađeni.

Osnovna ideja Kampa bila je mališanima iz socijalno ugroženih obitelji omogućiti besplatni boravak na moru, no zbog sve većeg interesa među ostalim školarcima promijenila se je i sama ideja Kampa. Od ukupnog broja prijavljenih mališana, besplatno ljetovanje danas se osigurava za oko 20 posto onih koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji dok ostali plaćaju sniženu cijenu.

Do danas je u Kampu boravilo 1625 djece, a za njih 425 ljetovanje je bilo potpuno besplatno.

 

Našim kampistima želimo sretan put i lijep provod te mnoštvo lijepih uspomena i novih prijateljstva!

 

 

Pročitano 593 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija