Četvrtak, 09 Svibanj 2019 12:53

Održan je projektni dan u Dječjem vrtiću Proljeće

Održan je projektni dan u Dječjem vrtiću “Proljeće” tijekom kojeg su svi posjetitelji mogli zaviriti u svaki kutić vrtića te doživjeti djelić svakodnevne atmosfere.

Svrha projektnog dana je dobiti uvid u odgojno-obrazovni rad vrtića te vidjeti dio dječjeg stvaralaštva koje je nastalo tijekom pedagoške godine.

Posebno je bio naglašen proces razvijanja ekološke svijesti djece – odnos prema prirodi i čuvanju njenih resursa.

S obzirom da poruke u ranom djetinjstvu ostaju najduže u sjećanju, cilj je bio približiti ekološke spoznaje djetetovom iskustvu kako bi djeca usvojila navike i vještine koje doprinose očuvanju prirode te osposobiti djecu za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti.

Na projektni dan bile su isplanirane životno – praktične i radne aktivnosti, istraživačko – spoznajne aktivnosti, aktivnosti različitog izražavanja i stvaranja te aktivnosti s kretanjem i društveno-zabavne ativnosti. Taj dan obilježili su i gosti koji su ponudili djeci nova znanja i iskustva te na taj način obogatili dječje spoznaje.

Cijelim je vrtićem vladala topla, vesela i radna atmosfera, ispunjena dječjim smijehom, u kojoj su djeca u suradnji s odgojiteljima i roditeljima  sudjelovala u aktivnostima.

Pročitano 1427 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija