Petak, 29 Ožujak 2019 07:50

Kreće zamjena kompletne rasvjete novim LED svjetiljkama

Gradonačelnik Hrvoje Košćec potpisao je ugovor o Energetskom učinku grada Svetog Ivana Zeline vrijedan preko 13 milijuna kuna.

Ugovor je nakon provedbe javnog natječaja potpisan s tvrtkom PETROL d.o.o. koja se obvezala na zamjenu svih postojećih svjetiljki novim LED svjetiljkama te održavanje cijelog sustava javne rasvjete u sljedećih 10 godina. 

„U sljedeća tri mjeseca će se izraditi projektna dokumentacija, a odmah nakon toga slijede radovi. Očekujemo da će se zamjena postojećih svjetiljki obaviti do kraja godine. Ono što je bitno naglasiti građanima je da projekt financiramo putem ESCO modela, što konkretno znači da se Grad Sveti Ivan Zelina neće kreditno zaduživati već će se cijela investicija plaćati iz uštede energije koju ćemo ostvariti kroz novu štedljivu LED rasvjetu“ naglasio je gradonačelnik Hrvoje Košćec nakon potpisivanja ugovora koji je uime tvrtke Petrol potpisao član uprave Boris Antolovič.

Ukupna vrijednost ugovora s PDV-om iznosi 13.106.250,00 kn. O isplativosti cijelog projekta najviše govori činjenica da će unatoč cijeloj modernizaciji u proračunu Grada Svetog Ivana Zeline ostati razlika od 756.433,95kn s PDV-om godišnje što ukupno za ugovoreni period od 10 godina iznosi 7,5 milijuna kuna uštede.

Nove LED svjetiljke osim što su energetski učinkovite, omogućiti će novu regulaciju rada sustava javne rasvjete na način da će svjetiljke svijetliti cijelu noć. Ovom modernizacijom smanjuje se nazivna snaga električne energija za 87%, a samim time i potrošnja električne energije.

Cilj potpisivanja ovog ugovora je pružanje energetske usluge provođenjem Mjera poboljšanja energetske učinkovitosti Sustava javne rasvjete Grada Svetog Ivana Zeline, odnosno modernizacija, rekonstrukcija i učinkovito upravljanje sustavom javne rasvjete.

Pročitano 2323 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija