Petak, 05 Listopad 2018 14:33

Grad Sveti Ivan Zelina 6. je grad u Hrvatskoj u kategoriji srednjih gradova koji uvelike izdvaja za obrazovanje

Grad Sveti Ivan Zelina u posljednjih nekoliko godina sve više ulaže u obrazovanje, demografske mjere i socijalnu politiku mladih. Prošle godine dobio je nagradu Grad građana, donio Strategiju za djecu i mlade, ove godine povećao naknadu za novorođenčad, pokrenuo sufinanciranje udžbenika, a uz to, sufinancira vrtić, produženi boravak, kao i prijevoz za studente i učenike.

Grad Sveti Ivana Zelina prošle je godine nagrađen priznanjem za istaknutu praksu u lokalnoj samoupravi u kategoriji – Grad građana, koji provodi Udruga gradova, zajednica koja okuplja gradove u Republici Hrvatskoj. Riječ je o projektu u kojem su građani Svetog Ivana Zeline sudjelovali u donošenju javne politike, a pored toga udruge s kojima je grad surađivao prepoznati su kao generatori pozitivnih promjena i suradnici u povlačenju sredstava, posebice fondova Europske unije.

Nakon što je 2016. godine donesena Strategija za djecu i mlade za razdoblje 2016. – 2020. pokrenuti su procesi za gradnju Aquaparka Zelina, dobivena je lokacijska i građevinska dozvola, a kompletno je renovirano i obnovljeno kino u Svetom Ivanu Zelini. Ove godine zelinska je osnovna škola odabrana za za eksperimetalno provođenje kurikularne reforme „Škola za život“ i tako ušla u 46 odabranih osnovnih škola što govori o spremnosti naših učitelja za suočavanje s promjenama kako bi djeci priuštili još kvalitetnije obrazovanje.

Što se demografske politike tiče, Grad Sveti Ivan Zelina povećao je i naknadu za novorođenčad. Tako za prvo dijete isplaćuje 1500 kuna, za drugo 2000, za treće 2500, a za četvrto 3000 kuna. Uz to, Grad sufinancira vrtić, udžbenike, produženi boravak u osnovnim školama, prijevoz za studente i učenike srednjih škola te nagrađuje izvrsne učenike.

„Šesto mjesto je samo potvrda da dobro i kvalitetno radimo. Rezultat je još značajniji kad vidimo da smo zajedno s većim gradovima koji imaju puno veći proračun. Postoje mjerila koja se ne mogu iskazati novcem, ali sigurno smo u vrhu po inkluziji djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom i to već od vrtića. Ovaj rezultat je dodatan poticaj da i ubuduće ulažemo u djecu i mlade“, zaključio je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Pročitano 3120 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija