Srijeda, 06 Lipanj 2018 13:14

Besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce

Grad Sveti Ivan Zelina posljednje je tri godine osiguravao udžbenike za učenike nižih razreda, a od jeseni će zahvaljujući Sporazumu o sufinanciranju udžbenika sa Zagrebačkom županijom oni biti osigurani za sve učenike osnovnih škola.


Sporazum o sufinanciranju potpisali su u ponedjeljak, 4. lipnja, gradonačelnik Hrvoje Košćec, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, ravnateljica OŠ Dragutina Domjanića Gordana Čosić i ravnateljica OŠ Ksavera Šandora Đalskog Branka Dananić.

Cijene udžbenika razlikuju se od razreda do razreda, županija će financirati fiksni iznos od 470 kuna po učeniku za nabavu obveznih udžbenika, dok će Grad Sveti Ivan Zelina osigurati ostatak sredstava do tržišne vrijednosti udžbenika.

Za škole kojima je osnivač Zagrebačka županija postupak javne nabave provodit će same škole, dok će za škole kojima su osnivači gradovi Samobor, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić postupak javne nabave provesti Zagrebačka županija.

Pravo na korištenje udžbenika imat će redoviti učenici osnovnih škola na području Zagrebačke županije, osim učenika koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima, učenici koji su upisani u škole izvan područja županije te učenici koji pravo na besplatne udžbenike ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Nakon završetka nastavne godine 2018./2019. učenici su dužni vratiti sve zadužene udžbenike školama, radi korištenja u idućim generacijama. [FOTO: Zagrebačka županija]

Pročitano 858 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina