Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Petak, 03 Prosinac 2010 08:34

"Lokalno partnerstvo za zapošljavanje"

„Lokalno partnerstvo za zapošljavanje - faza 3“ je projekt u sklopu IPA IV komponente kojeg provode njemačka konzultantska tvrtka GVG i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Opći cilj projekta je smanjiti nezaposlenost i, „prijetnje“ od nove nezaposlenosti, a njegova svrha je razviti i unaprijediti institucionalni okvir za razvoj ljudskih potencijala te ojačati kapacitete dionika za razvoj i provođenje mjera aktivne politike tržišta rada.

 Cilj LPZ-a je osigurati sudjelovanje partnera u procesu planiranja, provedbe i   zagovaranja  politike razvoja ljudskih potencijala doprinoseći stvaranju, razvoju, programiranju i praćenju dokumenata s navedenog područja na razini Županijskih i gradskih programa i projekata.

Potpisan je Sporazum „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije“ čime i formalno kreće realizacija navedenog projekta. Ispred Grad Sv. Ivana Zeline sporazum je potpisao zamjenik gradonačelnika Filip Ćurko, dipl.oec.

Partnerstvo je uz gradove u Zagrebačkoj županiji potpisala i Zagrebačka županija te osnivači Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) Zagrebačke županije čiji članovi su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Zagreb, Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska gospodarska komora – komora Zagreb, Hrvatska udruga poslodavaca, predstavnici poslodavaca, obrazovnih institucija, udruga i sindikalnih središnjica.

Do sada su održane prezentacija projekta LPZ-3 svim zainteresiranim dionicima regionalnog tržišta rada. Bilo je riječi o važnosti partnerskog pristupa na županijskoj razini u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, a potom i za pristup fondovima Europske unije.

Također, održan je okrugli stol na temu provedene analize postojećeg stanja te dosadašnjeg rada tematske radne skupine za razvoj ljudskih potencijala. Na temelju analize i provedene rasprave izraditi će se prijedlog Izvještaja o održivom djelovanju lokalnih partnerstva za zapošljavanje koji će sadržavati scenarije za potencijalne buduće uloge i odgovornosti lokalnih partnerstva temeljenih na dobroj praksi EU.

 

 

Pročitano 2561 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija