Srijeda, 10 Travanj 2024 11:39

Za sanaciju odlagališta Cerovka osigurano je ukupno 95% potrebnih sredstava

Ugovorom o neposrednom sudjelovanju FZOEU u sufinanciranju provedbe EU projekta "Sanacija zatvorenog odlagališta Cerovka" osigurano je dodatnih 10% ukupnih sredstava potrebnih za sanaciju odlagališta Cerovka.

U prosincu je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske za projekt "Sanacija zatvorenog odlagališta Cerovka". Ugovorom je sanacija zatvorenog odlagališta Cerovka sufinancirana u iznosu od 2.611.247,23 € odnosno 85% iz Mehanizma za oporavak i otpornost Europske unije (NPOO).

Danas, 10. travnja 2024. potpisan je Ugovor o neposrednom sudjelovanju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju provedbe EU projekta "Sanacija zatvorenog odlagališta Cerovka" u iznosu od 307.205,26 €. čime je Grad Sveti Ivan Zelina osigurao sufinanciranje dodatnih 10% procijenjenih i prihvatljivih troškova projekta koji iznose sveukupno 3.072.055,58 € (uklj. PDV).

Sanacija zatvorenog odlagališta neopasnog otpada „Cerovka“ doprinosi očuvanju prirodnog okoliša što pridonosi povećanju gospodarskih i društvenih korist te održivosti, učinkovitoj zaštiti i korištenju prirodnih resursa, kao i  unapređenju prirodnog i životnog okoliša na razini jedinice lokalne samouprave, Grada Svetog Ivana Zeline.

 

 

HR Financira Europska unija POSFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - JAVNI POZIV - Grad Zabok

„Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorovi i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.“

Pročitano 306 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija