Petak, 08 Ožujak 2024 13:38

Počinju 2,4 mil. eura vrijedni radovi na cjelovitoj obnovi zgrade Muzeja Sveti Ivan Zelina

Gradonačelnik Hrvoje Košćec i direktorica tvrtke Sakmardi d.o.o. Tea Sakmardi potpisali su ugovor o izvođenju radova energetske i cjelovite obnove zgrade Muzeja Sveti Ivan Zelina.

Potpisu ugovora prethodio je postupak nabave radova sukladno Pravilniku o provedbi postupaka nabave roba, radova i usluga za postupke obnove. Ponuda tvrtke Sakmardi d.o.o. u iznosu od 1.878.343,85 eura (bez PDV-a) odabrana je kao ekonomski najpovoljnija ponuda.

Poslove pružanja usluge stručnog nadzora građenja u fazi izvođenja radova konstruktivne obnove zgrade Muzeja Sveti Ivan Zelina provodit će tvrtka CAPITAL ING d.o.o iz Zagreba čija je ponuda u iznosu od 26.495,00 eura (bez PDV-a) na temelju provedenog postupka nabave izabrana kao najpovoljnija.


Nakon uspješne konstruktivne obnove zgrade Muzeja kreće cjelovita obnova. Projektom su obuhvaćeni radovi koji se odnose na kompletnu energetsku obnovu vanjske ovojnice zgrade, dogradnja stubišta i lifta za pristup osoba smanjene pokretljivosti, izvođenje kompletnih instalacija vodovoda i odvodnje, elektroinstalacija i rasvjete, sustav grijanja, hlađenja i ventilacije.

Za cjelovitu obnovu zgrade Muzeja osigurana su sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije u iznosu od 2.498.637,31 eura. S ovima povećanjem, ukupno osigurana EU sredstva za obnovu Muzeja iznose 4.189.644,28 eura. Ovi radovi će rezultirati obnovom zaštićenog kulturnog dobra kao dijela povijesne cjeline Grada Svetog Ivana Zeline.

Pročitano 701 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija