Utorak, 21 Studeni 2023 10:07

Osnovano je Dječje gradsko vijeće Grada Svetog Ivana Zeline

U gradskoj vijećnici održana je osnivačka sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Svetog Ivana Zeline.

Početkom studenoga raspisani su izbori za vijećnike Dječjeg gradskog vijeća Grada Svetog Ivana Zeline koji su provedeni u osnovnim školama.  Na mandat u trajanju od dvije godine, izabran je 31 dječji vijećnik.

Na osnivačkoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća održani su i izbori za dječjeg gradonačelnika te predsjednika Dječjeg gradskog vijeća.

Za gradonačelnicu je izabrana  Aristea Tadić iz Osnovne škole Dragutina Domjanića , a za zamjenicu gradonačelnice Terezija Sambol također iz Osnovne škole Dragutina Domjanića.

Za predsjednika Dječjeg gradskog vijeća izabran je Stjepan Jerman iz Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskog.

Sjednica je održana uz prisustvo brojnih uzvanika među kojima su bili gradonačelnik Hrvoje Košćec, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branka Hođa, ravnatelji zelinskih osnovnih škola Martina Potočki i Matej Škaro, Jasna Novaković Marković predsjednica Društva naša djeca Sveti Ivan Zelina koja je ujedno i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća te roditelji dječjih vijećnika.

Čestitajući vijećnicima na izboru i osnivanju njihovog vijeća, gradonačelnik je pozivao Dječje gradsko vijeće na aktivno sudjelovanje u proces donošenja odluka te na iznošenje prijedloga kojima će se podizati kvaliteta života djece u Gradu Svetom Ivanu Zelini.

 

 

Pročitano 366 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija