Petak, 01 Rujan 2023 08:48

Novi kino projektor u Kinu Zelina

Grad Sveti Ivan Zelina sudjelovao je u nabavci novog kino projektora čime će se uvelike poboljšati kvaliteta gledanja filmova.

Grad Sveti Ivan Zelina i Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina nastavljaju s praćenjem i uvođenjem novih tehnologija u kino dvoranu pa  je tako Pučko učilište na javni poziv za potrebe u kulturi prijavilo program „Osuvremenjivanje kino opreme“, raspisan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

Od strane Ministarstva osiguran je iznos od 39.816,84€ dok je Grad Sveti Ivan Zelina doprinio sa 13.233,16€.

Ugovor za nabavku i implementaciju nove opreme sklopljen je s tvrtkom PRAHIN INC d.o.o., a ista tvrtka provela je i obuku djelatnika POU-a kako bi  ih naučili pravilno koristiti nove uređaje.

Novi kino projektor, NEC NC1202L, zajedno s odgovarajućim serverom DOLBY IMS3000, predstavlja značajno unaprjeđenje u odnosu na prethodni projektor iz 2015. godine. Osim toga, kompletna oprema uključuje i dodatne komponente kao što su flightcase, Dolby konverter, prijenosno kino platno te svu potrebnu instalacijsku opremu.

Pučkom otvorenom učilištu nedavno su odobrena i sredstva na još jednom natječaju Ministarstva kulture i medija pod nazivom „Osuvremenjivanje scenske rasvjete“ čija vrijednost iznosi 23.520,00€. Od Ministarstva su osigurana sredstva u iznosu od 13.272,28€ dok će Grad sudjelovati iznosom od 10.247,72€.

Nove kino projekcije započinju danas, 1. rujna sa "Ženskim petkom" prilikom kojeg će biti održana projekcija filma Barbie.

Pročitano 552 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija