Srijeda, 23 Studeni 2022 13:20

Grad Sveti Ivan Zelina među vodećima po broju doseljenog stanovništva

Grad Sveti Ivan Zelina među vodećim je gradovima po broju doseljenog stanovništva u odnosu na odseljeno u prošloj godini te u top deset po inozemnom migracijskom saldu.


Središnji državni ured za demografiju i mlade, u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom, organizirao je konferenciju "Doprinos JLP(R)S-a demografskoj revitalizaciji Zagrebačke županije i Grada Zagreba". Konferencije je održana u prostoru Turističke zajednice Grada Velike Gorice na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Na cjelodnevnoj konferenciji preko niza predavanja raspravljalo se je i o demografskim obilježjima i održivosti Zagrebačke županije te primjerima dobre prakse među kojima je i Grad Sveti Ivan Zelina. 

U Sveti Ivan Zelinu lani je doselilo 211 osoba više nego je iz Grada odselilo.U odnosu na broj stanovnika to je 1,44 posto. Od toga je 134 doseljenika iz drugih država, nego odseljenih izvan zemlje, odnosno 0,91 posto stanovnika Grada.

Grad Sveti Ivan Zelina i dalje će kontinuirano razvijati i poboljšavati razne čimbenike i mjere koji se odnose na stvaranje pozitivnih demografskih trendova i grada Svetog Ivana Zeline poželjnog  mjesta za život.

Pročitano 245 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija