Petak, 12 Kolovoz 2022 08:47

Voda iz izvorišta Žlebica, Šumerčec i Gornje Psarjevo nije za ljudsku potrošnju

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvršio je drugo uzorkovanje i analizu vode na parametre skupine A prema važećem Pravilniku na četiiri izvorišta na području Grada Svetog Ivana Zeline  i utvrdio da voda iz izvorišta Žlebica i Šumerčec - Biškupec Zelinski i Gornje Psarjevo nije za ljudsku potrošnju, dok je uzorak vode iz izvorišta Sv. Antun - Kalinje sukladan zahtjevima članka 5. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju.

Prema ispitanim parametrima uzorci vode sa izvorišta ŽlebicaŠumerčec i Gornje Psarjevo zbog mikrobiološkog onečišćenja nisu sukladni zahtjevima članka 5. Zakona o vodi. Korištenje takve vode za piće, pripremu jela te za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Ukoliko se ipak koristi, preporuka je prije upotrebe prokuhati vodu u trajanju od najmanje 3 minute i čuvati je do upotrebe na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama. 

Više informacija o izvorištima i rezultatima uzorkovanja možete saznati putem poveznice https://www.zzjz-zz.hr/analize-javnih-bunara-izvorista/ 

Pročitano 869 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija