Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018 08:29

Vatrogascima dodijeljeno novo navalno vozilo

Gradonačelnik Košćec predao je novo vozilo vrijedno 1,5 milijuna kuna na korištenje vatrogascima DVD-a Blaževdol. 

Vatrogasna zajednica Grada Svetog Ivana Zeline opremljenija je za novo navalno vatrogasno vozilo koje joj je isporučila tvrtka Ziegler d.o.o. iz Zagreba, a sredstva je osigurao Grad Sveti Ivan Zelina u suradnji s Zagrebačkom županijom i Vatrogasnom zajednicom Zagrebačke županije.

Primopredaji novog navalnog vozila održanoj u subotu, 20. siječnja 2018. godine u vatrogasnom domu DVD-a Blaževdol, uz brojne članove vatrogasnih društava prisustvovali su i uvaženi gosti: Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, Hrvoje Košćec, gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline, Darko Bistrički, predsjednik Gradskog vijeća, Željko Pisk, predstavnik tvrtke Ziegler d.o.o, Dragutin Toplak, župnik župe Sv. Nikole biskupa iz Donje Zeline, Ivica Mačković, zapovjednik VZG-a Sv. Ivana Zeline, Željko Litvić, zamjenik zapovjednika te Alen Puhelek i Dalibor Bastalec, potpredsjednici VZG-a.

Prema riječima Zorana Fučkana, predsjednika VZG-a SV. I. Zeline, novo će vozilo zamijeniti već 37 godina staro vozilo koje društvo ima od 2006. godine. Vrijednost novog navalnog vozila je 1.500,000 kuna. Ukupno 90% sredstava osigurao je Grad Sveti Ivan Zelina, a Zagrebačka županija i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije sudjelovali su s ukupno 150.000 kuna, odnosno 10%, kojima je zahvalio na donacijama.

Gradonačelnik Košćec s veseljem je predao novo vozilo vatrogascima te istaknuo da će Grad nastojati ubrzati ciklus zamjene novih vozila, kako bi vatrogasna oprema bila pouzdana u trenutku kada je to potrebno za zaštitu imovine građana, tvrtki i javnih ustanova. Ujedno je zahvalio Zagrebačkoj županiji i Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije na financijskoj pomoći. Dotrajalo vozilo zamijenjeno je novim što je rezultat dogovora i u skladu s planom nabavke vozila. U sljedećem periodu cilj je opskrbiti dva dobrovoljna vatrogasna društva: DVD Paukovec i DVD Komin s manjim navalnim vozilima. Standardi su se promijenili, dotrajala vozila nisu imala potrebna vozna svojstva te nije bilo dovoljno prostora za potrebnu opremu. Operativcima su potrebna kvalitetna vozila s pogonom na sva četiri kotača te kvalitetna i funkcionalna oprema.

Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije i zamjenik predsjednika HVZ, primopredaju je nazvao praznikom za hrvatsko vatrogastvo te naglasio da će na području vatrogasne zajednice Zagrebačke županije podijeliti još 4 ovakva vozila, 8 Pick up vozila, a DVD-ima će se kupiti desetak vatrogasnih kombija koji će operativcima služiti za djelovanje, a i mladeži za uvježbavanje. Poželio je sreću vatrogascima, da kamion uopće ne koriste u svrhe gašenja požara, već za edukaciju i osposobljavanje.

Lijepim riječima pridružio se i Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije koji je istaknuo da će Zagrebačka županija i dalje biti uz vatrogastvo i pomagati im. Naglasio je da su vatrogasci iz kontinentalnih područja prošle godine u priobalju pomogli u gašenju požara te da je tek tada bilo vidljivo koliko novih vozila nedostaje i kojom opremom vatrogastvo raspolaže. Novim vozilom život vatrogasaca neće biti toliko opasan. Posebno je zahvalio svim operativcima koji su bili na terenu i koji uvijek spašavaju ljudske živote, ali i imovinu. Ujedno je zahvalio gradonačelniku na značajnoj financijskoj potpori kako bi se vozilo nabavilo. Vatrogasce je nazvao ponosom Zagrebačke županije.

Željko Pisk, predstavnik tvrtke Ziegler d.o.o. predstavio je novo navalno vozilo te kazao da je riječ o najsuvremenijem vatrogasnom navalnom vozilu najsuvremenije tehnologije kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu.

Vlč. Dragutin Toplak, župnik župe Sv. Nikole biskupa iz Donje Zeline blagoslovio je suvremeno navalno vatrogasno vozilo, koje su vatrogasci s oduševljenjem prihvatili i koje će im biti od velike pomoći.

Pročitano 3459 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija