Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Utorak, 14 Prosinac 2010 08:01

Nove aktivnosti PD "Izvor" Kalinje

Posljednja kulturna manifestacija koju su priredili planinari PD-a u svojem Domu u Kalinju,održana je 04.prosinca pod nazivom Večer kajkavske proze i poezije Anice Cvetnić. No već 12.prosinca,u nedjelju organiziran je posljednji izlet u ovoj godini po bregima Zelinske gore, tako da su im se po našim ovaj put bijelim bregima pridružilo 60-tak planinara iz 6 planinarskih društava (iz Zagreba-HPD Sljeme,Matica, Medvešćak i Lipa iz Sesveta, te Dubovec i Martinšćak iz Karlovca).

 Doček dobrodošlice bio je u Domu u Kalinju, a zatim se krenulo pokraj kapelice Sv.Antuna i do nove Galerije umjetnika Ivana Dragija- Đurane, čijim novim postavom njegovih drvenih uradaka od drva iz prirode (izložba je bila i u Domu u Kalinju) bili su mnogi iznenađeni. Dalje se krenulo preko Kalinske šume prema Vrtačama-Lovačkog doma,pa prema Prezidu. Uz kratki odmor i okrepu iz ruksaka krenulo se prema Orešju,seoskom turizmu „Gradunje“.Poslije odmora i okrepe krenulo se prema Kalinju u Dom, gdje su domaćice već pripremile planinarski grah i domaće kolače.

 Naši planinari “Izvora“ nisu samo planinari,već su i promotori Svetoivanjskog turizma (svratili su do eko sela „Gradunje“, prošli pokraj arheološkog nalazišta „Graci“), a gostima su pričali o povijesti Svetog Ivana.

 Pozvali su sve goste i na 2.Svetoivanjski planinarski pohod koji će se održati 25.lipnja 2011.godine.

Pročitano 2370 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija