Petak, 06 Svibanj 2016 08:12

Prvo punjenje električnog vozila na e-punionici u Svetom Ivanu Zelini

Jučer, 05. svibnja 2016. godine električna punionica u Svetom Ivanu Zelini imala je svojeg prvog korisnika, električno vozilo marke Tesla.

Električna punionica otvorena je u Svetom Ivanu Zelini 22. travnja 2016. godine. Povezana je u mrežu elektro punionica Zagrebačke županije, a Grad se pridružio uglednom društvu gradova koji su osigurali javno dostupnu punionicu čime se daje dodatni poticaj za nabavu i korištenje električnih vozila.

Mreža električnih punionica Zagrebačke županije sastoji se od 13 punionica instaliranih u devet gradova. Po jedna električna punionica instalirana je u gradovima Sveti Ivan Zelina, Dugo Selo, Ivanić Grad, Sveta Nedjelja, Vrbovec, Zaprešić, Samobor i Jastrebarsko, dok Velika Gorica broji pet električnih punionica. Mreža je povezana sa sustavom nacionalne mreže punionica za električna vozila Hrvatskog Telekoma, koji omogućava pristup krajnjim korisnicima putem jedinstvene T-RFID kartice.

Pregled svih javno dostupnih punionica, trenutačnih statusa i detaljnih korisničkih uputa dostupan je na portalu www.puni.hr, jedinstvenoj regionalnoj eRoaming platformi koja povezuje preko 300 punionica na području RH i susjedne Slovenije. Za pristup svim punionicama iz portfelja HT-a dovoljno je zatražiti personaliziranu T-RFID karticu, slanjem korisničkog zahtjeva na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Projekt je sufinanciran od strane Zagrebačke županije, Gradova i Fonda za zaštitu okoliš i energetsku učinkovitost.

Pročitano 1102 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija