Utorak, 04 Travanj 2017 12:06

Aquapark i Krečaves predstavljeni na Austrijsko-hrvatskom gospodarskom skupu

Gradonačelnik Hrvoje Košćec sudjelovao je na Austrijsko-hrvatskom gospodarskom skupu u Zagrebu, održanom u ponedjeljak, 3. travnja u Zagrebu.

Skupu su prisustvovali predstavnici 30-ak austrijskih tvrtki, uglavnom iz sektora tehnologije zaštite okoliša, graditeljstva i infrastrukture koji u Hrvatskoj traže partnere za suradnju. Gradonačelnik Hrvoje Košćec predstavio im je mogućnosti ulaganja u dva zelinska projekta: budući aquapark i popratne turističke-rekreacijske sadržaje koji se planiraju u sljedećim fazama razvoja te istraživačko-medicinski centar vezan uz termalni izvor vode u Krečavesi.

Jürgen Mandl, predsjednik Koruške komore, koja je uz HGK - Komoru Zagreb, bila organizator ovog skupa, istaknuo je važnost hrvatskog tržišta za austrijsko gospodarstvo. "Ovdje trenutno posluje više od 600 austrijskih tvrtki, od čega 60-ak iz same Koruške. Veze Hrvatske i Austrije su duge i čvrste te je sasvim prirodno da se želi produbiti suradnja, kako dviju društava, tako i njihovih gospodarstava i kroz suradnju na velikim infrastrukturnim projektima", kazao je Mandl.

Važnost suradnje istaknuo je i Zlatan Fröhlih, predsjednik HGK - Komore Zagreb te je dodao da je hrvatska Vlada odobrila da HGK otvori predstavništvo u Beču, a što bi se trebalo dogoditi za mjesec ili dva.

S austrijske strane su u Zagreb došle multinacionalne tvrtke poput Siemensa, ali i drugih poput Activa, Agrua, Alroke, Bärena, Conditusa i ostalih. Interes za poslovanje s austrijskim tvrtkama pokazalo je 40-ak domaćih poduzeća, uglavnom komunalnih, koja bi željela s austrijskim znanjem u povlačenju novca iz EU fondova lakše isfinancirati svoje infrastrukturne projekte.

Pročitano 2526 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija