Četvrtak, 11 Veljača 2016 10:02

Održana radionica „Planiranje ruralnog razvoja i projekata u kontekstu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a“

Jučer, 28. siječnja 2016. godine u gradskoj vijećnici održana je radionica „Planiranje ruralnog razvoja i projekata u kontekstu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a za programsko razdoblje 2014.-2020.“ u organizaciji LAG-a „Zeleni bregi“.

Riječ je o strategiji pomoću koje će se LAG „Zeleni bregi“ kandidirati za sredstva Mjere 4. i 6. Programa ruralnog razvoja, a za korisnike s područja 22 jedinice lokalne samouprave koje čine spomenuti LAG među kojima je i Grad Sveti Ivan Zelina.

Cilj radionice je prikupiti razvojne ideje svih članica LAG-a te ih uvrstiti u strategiju.

Gradonačelnik Hrvoje Košćec naglasio je kako je ključan doprinos javnog, civilnog i gospodarskog sektora za što točnije definiranje mogućnosti odnosno prilika koje će doprinijeti gospodarskom i društvenom razvoju te unapređenju kvalitete života na području grada. Ujedno je pozvao udruge, OPG-ove, obrtnike i poduzetnike da se učlane u LAG „Zeleni bregi“ kako bi mogli koristiti edukacije i pomoć pri izradi dokumentacije za svoje projekte koji se mogu kandidirati za povlačenje sredstava iz EU fondova.

Predsjednik LAG-a Žarko Miholić obratio se prisutnima te istaknuo da je stvaranje lokalnih partnerstva važno za poticanje lokalnog održivog razvoja i da zajedničkim snagama krenemo prema novim izazovima koji nas očekuju.

Pročitano 3019 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija