37. Recital suvremenog kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić

 Registration Closed
 
0
Kategorija
Kultura
Datum
24.05.2018. - 26.05.2018.
Lokacija
Dvorana Kraluš

 

 

 

32389224_798201040384979_127004107088068608_o.jpg

 


U svibnju Pučko otvoreno učilište tradicionalno organizira dvodnevnu, odnosno trodnevnu kulturno-zabavnu manifestaciju Kaj v Zelini, kojoj je središnji događaj Recital suvremene kajkavske poezije, ovog svibnja 37. po redu, najznačajnije i najrenomiranije okupljanje kajkavskih pjesnika u Hrvatskoj. Ponajbolje pjesme iz dosadašnjih zelinskih recitala uvrštene su u sve tri dosad izašle antologije kajkavskog pjesništva. 

Manifestacija Kaj v Zelini '18. održat će se od 24. do 26. svibnja. Sadržajno će biti slična manifestacijama posljednjih godina. Oko Recitala, na čiji je natječaj 127 pjesnika poslalo 518 radova, okupljaju se ostali - popratni sadržaji manifestacije.

Recital započinje predstavljanjem zbirke ponajboljih pjesama, njih sedamdesetak, koje će odabrati stručni ocjenjivački sud (koji je upravo počeo sa žiriranjem) u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić Filipović dr. med., koja je zamijenila nedavno preminulog člana prof. dr. sc. Jožu Skoka. Zbirka će izaći u nakladi Mala biblioteka Dragutin Domjanić Pučkog otvorenog učilišta. Naslovnicu će opet izraditi akademski slikar Danko Merin. A pred žirijem je još i zadatak da između onih pjesama koje će biti u zbirci, odaberu tridesetak za javno izvođenje, a najbolje i za nagrade. Njih će javno izvesti ponajbolji glumci kajkavci: Ljiljana Bogojević, Zdenko Brlek i Vid Balog, dok će kroz program voditi legenda Recitala, Dubravko Sidor. U muzičkim intermecima muzicirat će gitarist Antun Iveković i pijanistica Branka Grakalić. Toni je za ovu priliku napravio obradu evegreena „Vu plavem trnaci“. Od popratnih događanja Hrvatsko narodno kazalište iz Varaždina izvest će komediju „Bogi Ivač“ u kojoj uz ostale varaždinske glumce nastupaju Ljubo i Jan Kerekeš. Komorni ansambl Croazzola Concerttante pod vodstvom Kreše Majnarića održat će koncert ozbiljne glazbe, a bit će i otvorena izložbe fotografija Damira Matijevića. Naravno, tu je i nezaobilazna kajkavska meša u kominskoj crkvi Sveta tri kralja“.

 

 
 

Svi datumi

  • Od 24.05.2018. za 26.05.2018.

Lista sudionika

 Nema sudionika 

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina