Tour of Croatia 2018

 Registration Closed
 
0
Kategorija
Sport i rekreacija
Datum
22.04.2018.
Lokacija
Sveti Ivan Zelina

  

 

toc2018

 

 

 

Sveti Ivan Zelina bit će i ove godine na etapi biciklističke utrke Tour of Croatia. Biciklisti će proći kroz Zelinu finalnog dana, u nedjelju 22. travnja 2018. godine na etapi iz Samobora prema Zagrebu oko 15:30 sati.

Posljednja etapa duga je 151,5 km, a nakon samo 4 km prolazni je cilj u Svetoj Nedelji. Potom biciklisti nastavljaju prema Dugom Selu, nakon kojeg stižu do našeg grada i posljednjeg brdskog cilja. Nakon prolaska kroz Sv. Ivan Zelinu pruža im se prilika za predah do posljednjih 15 km u kojima će odmjeriti snage na završna dva kruga koja će imati cilj na Trgu sv. Marka.

Sveti Ivan Zelinu će vidjeti gledatelji na šest kontinenata, jer će izravni prijenos emitirati Eurosport i brojne televizijske postaje u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Utrku će svakodnevno prenositi i Hrvatska radiotelevizija, a ove je godine utrka još zahtjevnija, u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (UCI) – 2. HC – ugostit će timove iz najvišeg ranga klasifikacije, a sportska uzbuđenja i najljepše kadrove Hrvatske poslat će na sve kontinente putem televizijskog prijenosa.

Tour of Croatia međunarodna je etapna biciklistička utrka koja će se održati četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske. Utrka se održava pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Središnji državni ured za šport, Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa.

 
 

Svi datumi

  • 22.04.2018.

Lista sudionika

 Nema sudionika 

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija