Petak, 17 Studeni 2017 13:29

Sportska dvorana ima novu i bolju rasvjetu

Grad Sveti Ivan Zelina osigurao je zamjenu rasvjete u sportskoj dvorani u Svetom Ivanu Zelini, u koju su postavljena 103 nova rasvjetna tijela.

Radi se o novom sistemu koji omogućuje bolju osvijetljenost, ali i podešavanje jačine osvijetljenosti dvorane. Naime, jačina osvjetljenja može se prilagođavati prema potrebi, odnosno pojačati ili smanjiti ovisno radi li se o utakmici, treningu, koncertu ili nekom drugom događanju u dvorani. Prema izračunima, na taj se način može postići ukupna ušteda i do 65%. Bitno je napomenuti kako je ovo prva zamjena rasvjete u sportskoj dvorani od njezine izgradnje 1987. godine.

Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Grad Sveti Ivan Zelina nakon ovog projekta nastavlja s aktivnostima povećanja energetske učinkovitosti zgrada javne namjene te uređenjem i modernizacijom sportskih objekata na području grada.

U završnu realizaciju kreće projekt rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete koji provode Zagrebačka i Krapinsko-zagorska županija, uz stručnu podršku Regionalne energetske agencije Sjeverozapade Hrvatske. Za Sveti Ivan Zelinu ovaj će projekt omogućiti kompletnu zamjenu svjetiljki javne rasvjete putem energetski učinkovitijih LED tehnologija i instalaciju sustava regulacije snage izvora svjetlosti, s potencijalom ostvarenja energetskih i troškovnih ušteda od 60%.

Pročitano 3780 puta
Više u ovoj kategoriji: « Javni poziv Javni poziv »

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija