Srijeda, 15 Ožujak 2017 10:24

Osnovana udruga Društvo Naša djeca Sveti Ivan Zelina

U nedjelju 12. ožujka u zelinskoj Gradskoj vijećnici osnovana je udruga Društvo Naša djeca Sveti Ivan Zelina.

Savez društava Naša djeca Hrvatske (Savez DND) – je dragovoljna, nevladina, neprofitna i humanitarna udruga građana osnovana 1950. godine. Kao krovna udruga, Savez DND okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu.

Ciljevi DND-a su promocija i zagovaranje za dječja prava, organiziranje dječjih aktivnosti u slobodnom vremenu, te pomoć i podrška djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Savez DND je punopravan član Eurochilda, Defence for Children International (DCI), Child Rights Information Network (CRIN) i Europske mreže gradova prijatelja djece.

U Izvršni odbor DND-a Svetog Ivana Zeline izabrani su: Ana Marija Horvatin, Alen Vodopijevec, Sanja Kosovec, Silvija Ključar, Lidia Petriš, Maja Vukelić, Marija Zerec, Krešimir Belošić i Martina Potočki. Za predsjednika DND-a Zelina izabran je Dubravko Žilavec, koji je pokrenuo inicijativu za osnivanje DND-a u Zelini, te do Osnivačke skupštine okupio 50-ak članova Inicijativnog odbora. Za zamjenicu predsjednika izabrana je Jasna Novaković Marković, a za tajnicu Društva Ivanka Jurkin Rilkovec.

Nakon što je Skupština prihvatila Statut Udruge i Plan rada za 2017. godinu, nazočnim članovima obratili u se gosti. Gradonačelnik Sv. Ivana Zeline Hrvoje Košćec u svom je govoru pozdravio osnivanje Društva Naša djeca Sv. Ivan Zelina, te nazočne upoznao s aktivnostima koje je Grad do sada poduzimao i u koje je bio uključen na polju podizanja kvalitete života djece i mladih na svom području, te je Društvu Naša djeca poželio upješan rad i obećao u tome svesrdnu pomoć Grada.

Predsjedica Udruge Srce Đurđa Penava i ravnateljica zelinskog vrtića Proljeće Grozdana Hunjek u svom su obraćanju istaknule važnost onivanja DND-a Sv. Ivan Zelina, te su iznijele očekivanja za budućom suradnjom. Od ostalih gostiju Skupštini su se obratili Ivan Grgoić, predsjednik DND-a Dugo Selo i Renata Kreber, predsjednica DND-a Konjščina.

Iz Društva Naša djeca pozivaju sugrađane i roditelje da se pridruže radu udruge, a za članstvo u Društvu Naša djeca bitno je voljeti djecu, biti prijatelj djetetu te željeti pomoći djetetu.

 

 

društvo naša djeca

Pročitano 682 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina