• Katastarska izmjera na području Grada Svetog Ivana Zeline

    Katastarska izmjera na području Grada Svetog Ivana Zeline

  • MALI ZELINSKI PLAC-izaberite OPG i naručite

    MALI ZELINSKI PLAC-izaberite OPG i naručite

  • Energetska i cjelovita obnova zgrade Muzeja Sveti Ivan Zelina

    Energetska i cjelovita obnova zgrade Muzeja Sveti Ivan Zelina

  • Godišnji izvještaj 2023.

    Godišnji izvještaj 2023.

  • Besplatne pripreme za državnu maturu

    Besplatne pripreme za državnu maturu

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Četvrtak, 18 Listopad 2018 08:59

Natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj

Tri udruge okupljene u kampanju OBNOVIMO HRVATSKU ove godine po prvi puta raspisuju natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj.

Ove će nagrade biti priznanja za izvrsnost i postignuća na području zelene gradnje i održivog razvoja, a namijenjene su pravnim ili fizičkim osobama, stručnjacima za zelenu gradnju i održivi razvoj zaposlenim u tvrtkama, javnom sektoru, nevladinim udrugama i agencijama te samostalnim stručnjacima iz ovoga područja.

Cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti na području zelene gradnje i održivog razvoja, stalno unapređenje načela dobroga poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve u cilju očuvanja okoliša i održivog razvoja u Republici Hrvatskoj.

Prijave će se zaprimati od 18. listopada do 18. studenog 2018. godine.

Prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja.

Nagrade će se dodijeliti u 5 kategorija:

1. OSOBA GODINE – ovo je počasna nagrada i dodijelit će se jednoj fizičkoj osobi koja se posebno istaknula u promicanju zelene gradnje i održivog gospodarstva. Osobu godine predlaže i bira Povjerenstvo internim glasovanjem.

2. INSTITUCIJA / ORGANIZACIJA GODINE - nagrada će se dodijeliti trgovačkom društvu, jedinici nacionalne, regionalne i lokalne uprave i samouprave, nevladinoj organizaciji, istraživačkoj instituciji, odgojno-obrazovnoj ustanovi ili stručnom i savjetodavnom radnom tijelu.

3. GRAĐEVINA GODINE – NOVOGRADNJA - nagrada će se dodijeliti novoizgrađenoj zgradi ili infrastrukturnoj i prometnoj građevini ili trgu ili parku završenom u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. godine.

4. GRAĐEVINA GODINE – REKONSTRUKCIJA - nagrada će se dodijeliti rekonstruiranoj odnosno energetski obnovljenoj zgradi ili infrastrukturnoj i prometnoj građevini ili trgu ili parku, a koji je završen u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. godine.

5. PROJEKT GODINE - nagrada će se dodijeliti razvojnom projektu ili projektnom konceptu ili projektnoj ideji koja za cilj ima podizanje razine svijesti široke i stručne javnosti te kvalitete života zajednice te koja je završila u razdoblju od 1. listopada 2017. do 18. listopada 2018. godine te je:
a. doprinijela zelenoj/održivoj gradnji, energetskoj učinkovitosti, održivom prometu ili održivom razvoju, zbrinjavanju otpada odnosno smanjenju utjecaja na okoliš i emisijama stakleničkih plinova u Republici Hrvatskoj;
b. EU, nacionalno, lokalno, regionalno ili privatno financiran;
c. ili neprofitno ili tržišno orijentirana.

Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDJE.

Popunjenu i skeniranu dokumentaciju treba poslati na  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU, Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj, Ul. grada Vukovara 274/I 10000 Zagreb
Rok za podnošenje prijava je 18.11.2018.

 

ZAGLAVLJE.png

Pročitano 1186 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija