Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Petak, 14 Prosinac 2012 13:51

U to vrijeme godišta 2012!

Do Božića se broji sitno a ove se godine zaista ne morate plašiti manjka blagdanskog duha u zraku na području grada Svetog Ivana Zeline. Ukrašavanje centra grada počelo je još početkom prosinca,  a veliko se finale desilo kroz postavljanje prekrasne božićne jelke na središnji zelinski trg. Ove godine jelka neće ostati usamljena. Oko nje će se u zadnjem tjednu adventa, počevši sa 19. prosincem smjestiti pravi mali božićni sajam. Djed Božićnjak koji nam ove godine stiže na poziv udruge „Srce“ će sve dane do samog Badnjaka uveseljavati najmlađe, popraćen prigodnim programima,  štandovima na kojima će se odvijati prodaja i prezentacija unikatnih suvenira i božićnih ukrasa te  zanimljivom ugostiteljskom ponudom. 21.12. na prostoru sajma Udruga mladih Zeline oživjet će duh starih Božića a u tome će joj pomoći gudački sastav The Bow Strings u kojem svira i naš sugrađanin Martin Češnjak, a za 22.12. se priprema program za djecu uz nastupe vrtićkih skupina i djece iz Udruge Srce. Uz to će se paralelno odvijati kreativne radionice za roditelje i djecu.

Ovo je naravno samo mali dio onoga što Vam Sveti Ivan Zelina može ponuditi do kraja ovog blagdanskog razdoblja. Možemo Vam primjerice preporučiti odlazak u kazalište. 15. 12. zajedno sa Vašim najmlađima posjetite dvoranu „Kraluš“. Mladi zelinskog amaterskog kazališta „Zamka“ za Vas su pripremili pravu blagdansku poslasticu, predstavu „Božić kao bajka“sa početkom u 18.00 sati. 19.12. smo ponovno u dvorani „Kraluš“, na tradicionalnom božićnom koncertu udruge „Srce“, pod nazivom „Božić dolazi“ sa početkom također u 18.00 sati. 22.12. u 19.30 Tamburaški orkestar HPD-a uveseljavat će sve posjetioce „Kraluša“ koncertnim programom pod nazivom „Uoči Božića“ a 29.12. u istom terminu HPD nam priređuje „Novogodišnji koncert“. Svečanost OŠ „Dragutina Domjanića“ kojom se tradicionalno završava prvo školsko polugodište ove godine nosi naziv „U to vrijeme godišta“ i počinje u 10.00 sati,21. prosinca.

Uz to moramo istaknuti da je u prostoru Muzeja Sveti Ivan Zelina postavljena zanimljiva izložba „Tradicijske pregače“, ostvarena u suradnji sa muzejom Moslavina iz Kutine, koju svi zainteresirani imaju priliku pogledati kroz prosinac i dio siječnja. Na kraju nikako ne treba zaboraviti niti naš Moto i off road klub „ Zelina“ i njihov tradicionalni 7. po redu „Winter party“ koji će se odvijati u prostoru Vatrogasnog centra. I ove godine naši „bajkeri“ u skladu s tradicijom imaju pripremljeno pregršt poklona koje će najmlađima podijeliti Djed Božićnjak.

Prosinac u Zelini, nikad sadržajniji!!! Pogledajte plakat u nastavku...

Pročitano 3635 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija