Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Srijeda, 25 Travanj 2012 13:36

LOTUS 2011./2012.

LOTUS 2011/12 je drugo sustavno istraživanje u Republici Hrvatskoj, provedeno u svim gradovima i općinama, te županijama (njih 576), s ciljem analize aktualnog stanja te usporedbe napretka ili nazatka u područjima transparentnosti u radu jedinica lokalne i regionalne samouprave, s obzirom na izmjenu zakonskog okvira i direktan izbor (grad)načelnika i župana. Dodatno, u istraživanju 2011. godine proširena je dimenzija koja se odnosi na suradnju s civilnim društvom.

Informacije su za potrebe istraživanja prikupljane uvidom u statute gradova/općina te poslovnike vijeća i skupštine; putem upitnika koji je poslan svim gradovima/općinama, pregledom službenih internetskih stranica te direktnim kontaktom putem telefona.

Radi se o ključnim područjima za daljnji razvoj demokracije i sudjelovanje građana u političkom životu njihovih lokalnih zajednica nastavit će se s provedbom sustavnog istraživanja te izradom preporuka za poboljšanja funkcioniranja jedinica lokalne i regionalne samouprave svake dvije godine.

Grad Sv. Ivan zauzima dobro 76 mjesto od svih promatranih grada i općina u Hrvatskoj. Treba napomenuti da je na sličnom istraživanju Grad Sv. Ivan Zelina 2009. godine imao 5,10 bodova, a prema istraživanju 2011. godine ima 6,00 bodova. Prema navedenim rezultatima, Grad Sv. Ivan Zelina spada u transparentne gradove.

 Wiše pročitajte na www.gong.hr

Pročitano 2281 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija