Srijeda, 18 Svibanj 2022 13:23

Ocjenjivanje vina - 54. izložba vina kontinentalne Hrvatske

Na ovogodišnje ocjenjivanje vina pristiglo je čak 374 uzoraka vina i po prvi puta bit će dodijeljena nagrada za nabolje ocijenjeno ekološko vino.

Komisija od 18 članova na čelu s prof.dr.sc Anom Jeromel ocijenit će 148 uzoraka vina više nego prošle godine.

A kako se sve više pažnje posvećuje ekološkoj proizvodnji vina, ove godine će se i prvi puta na Izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini dodijeliti i nagrada za najbolje ocijenjeno ekološko vino.

Ocijenjenim uzorcima namijenjene su zlatne, srebrne i brončane medalje te priznanja dok će biti dodijeljene i nagrade: nagrada „Ljerka Habuzin“ za najbolje ocijenjeno vino autohtone sorte Kraljevina, nagrada „Milan Pažić“ za najbolje ocijenjeno bijelo suho mirno vino, nagrada „Pero Krznarić“ za najbolje ocijenjeno vino s ostatkom neprovrelog šećera, izuzev predikatnih vina, nagrada za najbolje ocijenjeno predikatno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno crno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno pjenušavo vino, nagrada za najbolje ocijenjeno voćno vino i nagrada za najbolje ocijenjeno ekološko vino.

Boce opremljene etiketom ulaze u natjecanje za najljepši vizualni identitet boce.
Također će se dodijeliti i odličje šampiona Zagrebačke županije.

 

54. izložba vina kontinentalne Hrvatske održat će se 10. lipnja u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Svetom Ivanu Zelini.

 

Rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni putem web stranica: izlozbavina.com i www.zelina.hr

Pročitano 2099 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija