Srijeda, 23 Rujan 2020 15:57

Održana je početna konferencija projekta KK.08.1.3.04.0001 “Izgradnja i opremanje Zelinskog multifunkcionalnog centra za prevenciju s knjižnicom"

Logo za zmc 1

 

Održana je početna konferencija projekta KK.08.1.3.04.0001 “Izgradnja i opremanje Zelinskog multifunkcionalnog centra za prevenciju s knjižnicom u organizaciji nositelja projekta Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina te partnera Grada Svetog Ivana Zeline i Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina.

Vrijednost projekta iznosi 10.880.733,78 kuna te je u 100% iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba projekta trajati će sveukupno 36 mjeseci.

Pozdravnim govorom i uvodnim predstavljanjem projekta konferenciju su otvorili:

Vladimir Kramarić, načelnik Sektora za pripremu i provedbu projekata u područjima jačanja gospodarstva i konkurentnosti te socijalne, zdravstvene i obrazovne infrastrukture Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije,
Ivana Galić, pomoćnica ravnatelja Ureda za kontrolu provedbe projekata Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije,
Hrvoje Košćec, Gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline,
Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, dok je o detaljima realizacije Projekta govorila gđa. Branka Puhelek, ravnateljica Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina.

Na početnoj konferenciji predstavljeno je idejno rješenje projekta izgradnje objekta Zelinski multifunkcionalni centar za prevenciju s knjižnicom.

Projekt „Izgradnja i opremanje Zelinskog multifunkcionalnog centra za prevenciju s knjižnicom ima prvenstveno svrhu osigurati izgradnju infrastrukture za pružanje socijalnih usluga na području Grada Svetog Ivana Zeline i Općine Bedenica čime će se smanjiti socijalna isključenost koja gura pojedince na margine društva, a ujedno će se omogućiti njihovo sudjelovanje u zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva.

Projekt pozitivno utječe na najranjivije skupine društva s obzirom da će se uspostaviti koordinirani sustav potpore te će se unaprijediti dostupnost, priuštivost i kvaliteta socijalnih usluga.

 

logo zmc2

 

Pročitano 2476 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija