Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Petak, 22 Travanj 2011 07:16

Dan planeta Zemlje - sadnja cvijeća

Mjesni odbor Sveti Ivan Zelina organizirao je sedmu,već tradicionalnu, Akciju sadnje cvijeća na lokaciji srednje škole „Dragutina Stražimira“ povodom svjetskog Dana planeta Zemlje.

Naši najmlađi,polaznici dječjeg vrtića «Proljeće»,kao i njihova ravnateljica i tete došle su sa predškolskom grupom do srednje škole da pomognu domaćinima – srednjoškolcima iz poljoprivredne  škole „pomoći  u sadnji „ sadnica-ljetnica,kako bi okoliš njihove škole bio  još ljepši i rascvjetaniji. Domaćini-Srednja škola je nosioc „Zelene zastave“,koju dobivaju samo škole koje se posebno istaknu u zaštiti okoliša, a ove godine srednja škola bila je domaćin iz razloga što  se kod dječjeg vrtića obavljaju već poznati građevinski radovi na gradnji novog paviljona.Učenici naše osnovne škole također će tijekom dana organizirati takvu akciju uz prisustvovanje i stručnu pomoć svojih nastavnika, profesora i spremačica, urediti i uljepšati okoliš svojih škola. 

Akcija će biti organizirana i na lokacijama u naselju Toplićica Donja uz njihov društveni dom kao i uz pješačku stazu u ulici Ivana Žigrovića Pretočkog, a u kojoj će sudjelovati građani spomenutog naselja i navedene ulice. 

Grad je donirao sve sadnice, a u akciji će biti posađeno oko 500 sadnica cvijeća, pa ta akcija ima uz ekološki i edukativni karakter. Mladi će ovom  akcijom i ovaj put dati primjer i ostalim našim starijim sugrađanima ,a uputiti im i poziv da i oni daju svoj doprinos uređenju svojih dvorišta, balkona, terasa ili poslovnih prostora, te da iskažu svoju ljubav za Sveti Ivan Zelinu.

Mjesni odbor Svetog Ivan također upućuje na ovaj način apel svojim sugrađanima da se uključe i  u Akciju koju tokom svibnja organizira Turistička zajednica Sveti  Ivan Zelina, pod nazivom «Lijepa naša», a koju će mjesni odbor zdušno podržati, tako da do Svetoivanjskih dana primjereno uljepšamo i dotjeramo naš Sveti Ivan. 

 Iz eko kodeksa citirati ću jednu para frazu: Zelina(Zemlja)je naš dom i za njega se moramo svi brinuti,uljepšavati ga i učiniti ga privlačnim za ugodno,ljepše i sigurnije življenje.   

 

                                                                                       Predsjednik Vijeća M.O.-a Sv.Ivan Zelina

                                                                                                     inž.Mladen MIKO 

 

 

Pročitano 4175 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina