Petak, 20 Rujan 2019 12:19

Obavijest o obavljanju kontrole i čišćenja dimnjaka

Od 01. listopada 2019. godine na području grada Svetog Ivana Zeline obavljat će se kontrola i čišćenje dimovodnog sustava.

Dimnjačarska usluga je OBAVEZNA uslužna komunalna djelatnost, a obavlja se zbog Vaše osobne sigurnosti i zaštite, kao i Vaše i susjedne imovine. Na ovaj način mogu se izbjeći neželjene posljedice neispravnih ili neredovito čišćenih dimnjaka, a koje dovode do požara, ali i glavobolje, nesvjestice ili čak i smrti uzrokovane trovanjem ugljičnim monoksidom!

Ovlašteni dimnjačar zadužen za obavljanje ove usluge je Marko Idžanović, vlasnik Obrta za dimnjačarstvo „DIMNJAČAR ZELINKO“ i s njime je Grad Sveti Ivan Zelina sklopio ugovor o koncesiji kontrole i čišćenja dimnjaka od kuće do kuće na području Grada, sukladno Odluci o obavljanju dimnjačarskih poslova (Zelinske novine, br. 24/18).
Vlasnicima ili korisnicima dimovodnih objekata i ložišta koji ne budu zatečeni kod kuće, biti će ostavljena obavijest o ponovnom dolasku dimnjačara.

Odlukom o obavljanju dimnjačarskih poslova (Zelinske novine, br. 24/18) predviđene su novčane kazne u iznosu od 500,00 do 10.000,00 kuna za pravne osobe, od 300,00 do 5.000,00 kuna za fizičke osobe - obrtnike, te od 100,00 do 2.000,00 kuna za fizičke osobe ako: 

- onemoguće redovitu kontrolu i čišćenje dimovodnih objekata,
- dimnjačaru uskrate davanje točnih podataka,
- promijene postojeće uvjete korištenja bez prethodnog odobrenja ovlaštenog dimnjačara,
- izvode plinske instalacije bez prethodno zatraženog dimnjačarskog stručnog nalaza, itd.

Za sve ostale informacije ili dodatne usluge slobodno se obratite ovlaštenom dimnjačaru Marku Idžanović, Obrt za dimnjačarstvo „DIMNJAČAR ZELINKO“ na broj: 099 /744-7307.

Pročitano 4350 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija