Četvrtak, 29 Kolovoz 2019 08:02

Rujan u Muzeju Sveti Ivan Zelina

Povodom Europskog tjedna sporta Muzej Sveti Ivan Zelina tijekom rujna organizirati će dvije izložbe vezane uz sport.

Postavljena će biti izložba pod nazivom ''Biciklom kroz Zelinu'' te izložba Hrvatskog športskog muzeja o Franji Bučaru.

Također će biti otvorena izložba grafika Josipa Generalića na temu pjesama Dragutina Domjanića, a posjetitelji još uvijek mogu pogledati izložbu ''Akvizicije''.

Izložba ''Franjo Bučar'' je otvorena od 2. do 20. rujna 2019. i prati život i rad povjesničara i istaknutog športskog djelatnika, osnivača mnogih športskih klubova, Hrvatskog športskog saveza i Jugoslavenskog olimpijskog odbora. Franjo Bučar je zaslužan za poboljšanje uvjeta rada nastavnika tjelesnog odgoja, gradnju i uređenje dvorana i igrališta, a njegovom zaslugom tjelesno vježbanje u školama obavlja se pod stručnim vodstvom.

Izložba grafika J. Generalića ''Fala'' se otvara povodom obilježavanja godišnjice rođenja Dragutina Domjanića, a bit će izložena grafička mapa u kojoj je ilustrirano nekoliko Domjanićevih pjesama. Izložba se otvara 12. rujna 2019.

Izložba ''Biciklom kroz Zelinu'' ima za temu biciklizam i biciklističke utrke, a povod izložbe je prolazak dijela biciklističke etape utrke CRO RACE kroz Sveti Ivan Zelinu. Izložba se otvara 27. rujna 2019.

Izložba ''Akvizicije'' je otvorena od lipnja ove godine a na njoj su predstavljeni muzejski predmeti koje je naš muzej skupio od svog osnutka. Na izložbi je predstavljen dio fundusa muzeja iz 17 muzejskih zbirki. Izložba je otvorena do 15. listopada 2019.

 

Pročitano 1252 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija