Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63

Srijeda, 06 Travanj 2011 06:36

Hrvatski klub "Covenant of Mayors"

Devetnaest hrvatskih gradova, među kojima je i Sveti Ivan Zelina, potpisalo je u Zagrebu Povelju o utemeljenju Hrvatskoga kluba "Covenant of Mayors", čime su se obvezali na suradnju radi postizanja ciljeva s područja održivog korištenja energije.

Povelju Hrvatskog kluba "Covenant of Mayors" u Starogradskoj vijećnici, u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna, potpisali su gradonačelnici ili zamjenici gradonačelnika Zagreba, Velike Gorice, Ozlja, Svete Nedelje, Ivanić-Grada, Jastrebarskog, Duge Rese, Svetog Ivana Zeline, Rijeke, Zaprešića, Pregrade, Koprivnice, Klanjca, Karlovca, Siska, Samobora, Opatije, Krka i Kastva. Radi stručne potpore i uspješne realizacije obveza Sporazuma gradonačelnika, Hrvatskome klubu "Covenant of Mayors" pridružila se i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, Međimurska energetska agencija, Istarska regionalna energetska agencija, Regionalna energetska agencija Kvarner i Regionalna energetska agencija Sjever.

Potpisivanjem te povelje 19 hrvatskih gradova prihvatilo je obvezu ostvarenja ciljeva koje je postavila Europska unija do 2020. u vezi sa smanjenjem ispuštanja CO2 na svojemu području za najmanje 20 posto kroz provedbu akcijskih planova održivog korištenja energije. Također su se obvezali i na razmjenu iskustava i znanja na tom području s gradovima i drugim teritorijalnim jedinicama u Hrvatskoj i izvan nje te na promoviranje poruka Sporazuma gradonačelnika i aktivnu suradnju na ostvarenju ciljeva tog sporazuma te općih ciljeva RH na području održivog korištenja energije.
Pročitano 3295 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina