Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 12:52

Zgrada gradske uprave kreće u obnovu

Gradonačelnik Hrvoje Košćec potpisao je s predstavnicima zajednice izvođača radova ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave Grada Svetog Ivana Zeline, u kojoj osim gradskih službi djeluju i mnogi druge županijske i državne službe.

Zajednicu ponuditelja čine tvrtke: BMD STIL d.o.o., Nenad Kuzman, vlasnik obrta „PLINO SERVIS“, Jelena i Tomislav Cvrlja, vlasnici obrta „ELEKTROINSTALACIJE“ i IZOLAMONT d.o.o. , a izabrani su u otvorenom postupku javne nabave kao najpovoljniji ponuđači. Ugovorena cijena radova, zajedno s PDV-om iznosi 3.984.650,41 kuna, a obuhvatit će toplinsku izolaciju vanjskih zidova i stropova prema negrijanom prostoru tj. tavanu te rekonstrukciju sustava grijanja.

„Cilj obnove zgrade je osigurati bolje uvjete rada, ali i financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti. Rekonstrukcijom sustava grijanja, na godišnjoj razini, vrijednosti potrošnje energije smanjiti će se 59.47%. Osim što će zgrada biti energetski učinkovita dobiti će i novu vizuru tako da ćemo do kraja godine imati novouređenu zgradu u samom centru grada“, naglasio je gradonačelnik Košćec te spomenuo da je Grad Sveti Ivan Zelina sredstva za sufinanciranje ovog projekta osigurao putem Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetnu os 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u iznosu od 1.785.243,71 kuna.

Uz zgradu gradske uprave u planu je i energetsku obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina za koju su sredstva za sufinanciranje također osigurana putem Europskog fonda za regionalni razvoj .

Pročitano 221 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina