Četvrtak, 18 Listopad 2018 12:04

Predstavljen projekt "Zaželi"

U utorak 16. listopada 2018. godine u Gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini održana je prva konferencija i predstavljanje projekta „Zaželi - osposobljavanje i zapošljavanje u Gradskom društvu Crvenog križa Sveti Ivan Zelina“.

Svečanom predstavljanju projekta prisustvovali su predsjednica GDCK Sv. Ivan Zelina Mirjana Hranjec Banovec, ravnateljica GDCK Sv. Ivan Zelina i ujedno voditeljica projekta „Zaželi“ Branka Puhelek, predstavnici partnera projekta: iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Zvjezdana Kovačić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sv. Ivan Zelina Alma Mašić-Biljan i u ime Grada Svetog Ivana Zeline gradonačelnik Hrvoje Košćec. Uz njih, svečanosti su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ines Pavković Hrupec, počasna članica Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina gospođa Štefica Kamenarić Filipović, te ostali uvaženi gosti, ravnatelji vrtića i Gradskih društava Crvenog križa, djelatnice koje su zaposlene na projektu „Zaželi“, kao i predstavnici udruga.

Branka Puhelek, ravnateljica GDCK-a Sveti Ivan Zelina, ujedno voditeljica projekta „Zaželi“ istaknula je kako je cijela priča započela u 2016. godini kada su na poticaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te područne i lokalne uprave krenuli u projekt „Zaželi mini SF“. Tada su zaposlili 23 žene na programu pružanja pomoći u kući. Zaposlene žene brinule su o 161 korisniku sve mahom staračkih i samačkih domaćinstava. Budući da je projekt polučio vrlo lijepo iskustvo i povratne informacije s terena rodila se ideja o ponovnom pokretanju većeg i boljeg projekta. 

Novim projektom predviđeni su putni troškovi, sredstva za čišćenje, regres, božićnice, oprema zaposlenica, bicikli, tableti, povezanost aplikacijom Crvenog križa, dvije edukacije s upisom u radnu knjižicu za buduću konkurentnost na tržištu rada zaposlenih žena, nabavit će se i druga oprema za kvalitetno provođenje programa. Projektom je osigurano 4.066.920,10 kuna.

U ime Grada Svetog Ivana Zelina okupljene je pozdravio gradonačelnik Hrvoje Košćec istaknuvši da će Grad i dalje dati punu podršku GDCK Sveti Ivan Zelina i projektu „Zaželi“, pohvalilivši pritom sve koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta i poželjevši sreću zaposlenicama projekta. 

O samom projektu, ciljevima i elementima projekta govorila je Marina Pecak, asistent voditelja na projektu naglasivši da je projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sto postotnom iznosu te da ukupna vrijednost projekta iznosi 4.066.920,10 kuna. Trajanje projekta je 30 mjeseci u periodu od 30.5.2018. do 30.11.2020. godine. Cilj i svrha projekta je zaposliti i educirati i na taj način osnažiti 20 žena iz ciljanih skupina na području Grada Svetog Ivana Zeline i općine Bedenica koje će pružati podršku i podići kvalitetu života 100 krajnjih korisnika. Usluga je namijenjena osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom, nemoćnim i bolesnim osobama, osobama koje iz nekog razloga nisu u mogućnosti obavljati kućanske poslove. Usluga uključuje organiziranje prehrane, kućne poslove, uređenje okućnice, osobnu higijenu i osnovnu zdravstvenu skrb, posredovanje u ostvarivanju radnih prava, puno razgovora i druženja, kazala je.

Svoje mišljenje s okupljenima podijelile su i djelatnice koje su izrazile veliko zadovoljstvo uključivanjem u ovaj projekt. One koje su na projektu radile 2016. godine obogaćene su iskustvom koje će sad prenijeti novim djelatnicama u cilju da se projekt odradi na najbolji mogući način. Kako bi svi bili zadovoljni; i krajnji korisnici, kao i zaposlenice. Svečanost je uveličala gospođa Ana Cvetnić pročitavši dvije prigodne pjesme.

 

Pročitano 1710 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija